Світила сприятимуть успішному просуванню наших планів
“Це розповідь про взаємне кохання, де кожен день стає святом, коли поряд та людина, яка здатна захистити й підтримати. Це пісня про кохання, яке дарує надію і спокій, роблячи світ теплішим і світлішим лише завдяки тому, що поряд саме він.”, — розповіла Alena Omargalieva.
Якщо ресторан зачинений, спробуйте приготувати улюблену страву власноруч
Відомий шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився секретом бургера та соусу, як у McDonald's. Якщо у вашому місті ще не відкрився Мак, а ви скучили за його кухнею, беріть справу у свої руки. Цей рецепт Інформатор знайшов в ютуб-каналі Євгена Клопотенка.
Вам знадобиться:
Для соусу візміть:
Зробіть котлету з фаршу. Щоб вона краще тримала форму і була соковитіша, покладіть сформовану заготовку в морозилку, а тим часом займіться іншими справами.
Булочку для бургера розріжте вздовж навпіл і покладіть у духовку на кілька хвилин або обсмажте на сухій сковороді гриль. Так вона стане хрусткішою.
Огірок наріжте тонкими слайсами. На кожен бургер потрібно приблизно три-чотири слайси. Почистіть червону цибулину і наріжте тонкими кільцями або дрібними кубиками.
Тепер приготуйте соус. Наріжте червонокачанну капусту. Потім розігрійте сковороду з вершковим маслом і викладіть туди капусту, солодку гірчицю та зіру. Гасіть все на середньому вогні. Коли капуста стане м'якою, влийте червоне вино. Тушіть ще кілька хвилин.
Перекладіть капусту в окрему миску і ретельно перебите блендером до однорідності. Якщо хочете, щоб соус був трохи густішим, додайте до нього щіпку крохмалю і перемішайте. Для більшої однорідності можна перетерти соус через дрібне сито.
Дістаньте котлету з морозилки та обсмажте на пательні. Потім переверніть, посоліть і залиште на пательні ще на півхвилини.
Нижній шар булочки змастіть соусом із капусти, а верхній — звичайним кетчупом. Зверху викладіть кубики цибулі і трохи присипте кумином.
Викладайте слайси огірка та підсмажену котлету. На котлету кладіть два слайси сиру і накрийте усе верхньою булочкою.
Євген Клопотенко - український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, дослідник української кухні, телеведучий. Ідеолог соціального проєкту з поліпшення культури шкільного харчування Cult Food, співзасновник ресторану «Сто років тому вперед», бістро "Інші" та закладу стріт-фуд "Інші. Парк", автор популярного кулінарного сайту klopotenko.com. Популяризатор української кухні на світовій культурній та кулінарній арені, ініціатор включення борщу до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.
Як раніше повідомляв Інформатор, українці довго чекали на відкриття ресторанів McDonald's, закритих після широкомасштабного російського вторгнення. Але через ракетні обстріли рф української енергетичної інфраструктури та перебоїв з електрикою, поход до нібито відкритого ресторану мережі може бути невдалим. Щоб цього запобігти, у компанії радять перевіряти, чи працює конкретний заклад, на офиційному сайті McDonald's.