У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Рецепти з гарбуза
Жовтень - це дуже вдалий час для того, щоби готувати страви з гарбуза. Цей сезонний овоч уже є на прилавках усіх магазинів, а страви з нього виходять не тільки корисні, але і смачні.
Інформатор зібрав 3 рецепти з гарбуза від Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: гарбуз добре помити й обсушити кухонним рушником. Викласти на деко й запікати в духовці при температурі 180 градусів упродовж 30 хвилин. Потім ложкою вибрати м'якоть гарбуза в миску.
Додати до м'якоті гарбуза сир, яйця, цукор і ванільний цукор, щіпку солі. Додати до маси борошно. Збити всі інгредієнти блендером до однорідної кремової маси.
Викласти отриману масу у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Відправити в духовку з температурою 180 градусів на 35-40 хвилин до появи рум'яної скоринки. При подачі за бажанням можна прикрасити запіканку тертим шоколадом.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: очистити моркву й нарізати широкими кружальцями. Потім розрізати їх ще на дві частини. Картоплю почистити й нарізати досить великими кубиками. Помістити картоплю й моркву в сотейник.
Гарбуз очистити й нарізати такими ж кубиками, як інші овочі. Перекласти кубики гарбуза в той же сотейник. Посолити за смаком і залити молоком, щоби покрити всі овочі. Поставити сотейник на вогонь і довести до кипіння. Проварити до готовності овочів, зменшивши вогонь.
Після готовності овочів збити їх блендером. Якщо в результаті вийде дуже густа консистенція, можна додати ще трохи молока й довести до кипіння. Збити суп до отримання однорідної консистенції.
Розлити суп по тарілках і викласти туди по кілька листочків базиліка й гарбузового насіння за смаком. При необхідності ще посолити й поперчити.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: розігріти духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішати цукор, яйця, сіль, і мелену корицю. Перемішати віночком до отримання однорідної консистенції.
Додати борошно, розпушувач і знову добре перемішати суміш віночком. Потім додати олію і змішати суміш віночком. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
Гарбуз очистити і відрізати необхідну кількість (150 г) і натерти його на дрібній тертці. Всипати тертий гарбуз у тісто й добре перемішати, щоби гарбуз рівномірно розподілилася по всій масі.
Силіконову або металеву форму для кексів поставити на деко. У кожну комірку вкласти паперовий кошик для кексів. Заповнити форми на 2/3 висоти і відправити в розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. При подачі посипати кекси цукровою пудрою.
Нагадаємо, рецепти супів для осіннього настрою.
Також Інформатор писав, як приготувати лаваш вдома: прості рецепти.
Крім того, як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 рецептів на будь-який смак.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.