Сніданок королеви Вікторії: як приготувати бісквіт з полуничним джемом та малиною

Читать на русском

Бісквіт з полуничним джемом та малиною на сніданок подобався королеві Великобританії Вікторії. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати королівський сніданок

Читать на русском
Бісквіт з полуничним джемом та малиною
Бісквіт з полуничним джемом та малиною

Бісквіт з полуничним джемом та малиною на сніданок подобався королеві Великобританії Вікторії. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати королівський сніданок

Рецепт бісквіту з полуничним джемом та малиною сподобається всім, хто любить англійську кухню. Готувати його швидко та смачно. Цей королівський рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.

Королева Великої Британії Вікторія
Королева Великої Британії Вікторія

Епоха правління королеви Вікторії (1837 - 1901) - час справжнього розквіту Британської імперії. Імператриця була справжнім гурманом: на сніданок і до традиційного п'ятигодинного чаювання королева Вікторія замовляла свій улюблений десерт — бісквіт із полуничним джемом, малиною та вершками. Страва стала популярною не лише в королівському палаці, а й по всій Великій Британії. Вже двісті років ванільний бісквіт королеви Вікторії є найпопулярнішим британським тістечком.

Бісквіт з полуничним джемом та малиною
Бісквіт з полуничним джемом та малиною

Вам знадобиться:

  • Вершкове масло 250 г
  • Цукор 250 г
  • Борошно 250 г
  • Розпушувач 8 г
  • 4 яйця
  • Цедра лимона
  • Ванільний екстракт 2 чайної ложки
  • Малина
  • Полуничний джем
  • Збиті вершки

Як готувати

Змішайте у глибокий мисці вершкове масло і цукор, збийте суміш міксером до стану однорідної сметаноподібної маси. Введіть в суміш 4 яйця та збивайте хвилину. Додайте до суміші борошно та розпушувач, ваніль та цедру лимона. Змастіть форму для запікання вершковим маслом і заповнити тістом. Запікайте при температурі 190 градусів 25 хвилин. 

Порада від Інформатора: щоб бісквіт не впав, а вийшов пухким та високим, потрібно використовувати лише свіжі яйця кімнатної температури. Дуже важливо ретельно просіяти борошно через дуже дрібне сито! Воно повинно насититися повітрям. Тісто треба ставити у розігріту духовку та в жодному разі не відкривати її, доки бісквіт не спечеться. Після цього вимкніть духовку і залишіть бісквіт у ній ще на 10 хв. Це необхідно для того, щоб корж не осів.

Розрізати корж потрібно так
Розрізати корж потрібно так

Дайте коржу охолонути, потім розріжте на 2 рівні частини. Поєднайте в глибокій мисці джем і малину, залишивши кілька ягід для прикраси. Промажте ягідною пастою та взбитими вершками коржі. Готовий бісквіт прикрасьте свіжими ягодами та цукровою пудрою. 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.