У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Бісквіт з полуничним джемом та малиною на сніданок подобався королеві Великобританії Вікторії. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати королівський сніданок
Рецепт бісквіту з полуничним джемом та малиною сподобається всім, хто любить англійську кухню. Готувати його швидко та смачно. Цей королівський рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Епоха правління королеви Вікторії (1837 - 1901) - час справжнього розквіту Британської імперії. Імператриця була справжнім гурманом: на сніданок і до традиційного п'ятигодинного чаювання королева Вікторія замовляла свій улюблений десерт — бісквіт із полуничним джемом, малиною та вершками. Страва стала популярною не лише в королівському палаці, а й по всій Великій Британії. Вже двісті років ванільний бісквіт королеви Вікторії є найпопулярнішим британським тістечком.
Змішайте у глибокий мисці вершкове масло і цукор, збийте суміш міксером до стану однорідної сметаноподібної маси. Введіть в суміш 4 яйця та збивайте хвилину. Додайте до суміші борошно та розпушувач, ваніль та цедру лимона. Змастіть форму для запікання вершковим маслом і заповнити тістом. Запікайте при температурі 190 градусів 25 хвилин.
Порада від Інформатора: щоб бісквіт не впав, а вийшов пухким та високим, потрібно використовувати лише свіжі яйця кімнатної температури. Дуже важливо ретельно просіяти борошно через дуже дрібне сито! Воно повинно насититися повітрям. Тісто треба ставити у розігріту духовку та в жодному разі не відкривати її, доки бісквіт не спечеться. Після цього вимкніть духовку і залишіть бісквіт у ній ще на 10 хв. Це необхідно для того, щоб корж не осів.
Дайте коржу охолонути, потім розріжте на 2 рівні частини. Поєднайте в глибокій мисці джем і малину, залишивши кілька ягід для прикраси. Промажте ягідною пастою та взбитими вершками коржі. Готовий бісквіт прикрасьте свіжими ягодами та цукровою пудрою.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.