Грецький сніданок: фета, запечена з медом

Читать на русском

Сир фета, запечений з медом, на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати поживний та корисний сніданок

Читать на русском
Сир фета, мед та духмяні трави
Сир фета, мед та духмяні трави

Сир фета, запечений з медом, на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати поживний та корисний сніданок

Рецепт сира фета, запеченого з медом, сподобається всім, хто любить середземноморську кухню. Готувати його швидко, просто та смачно. Цей корисний рецепт простий та практичний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Слово «фета» в перекладі з грецької означає «кусень». Як за часів Гомера, так і зараз, фету нарізають досить великими шматками, щоб вона, в силу своєї розсипчастої структури, не кришилася. Як і багато інших молочних продуктів, фета багата на кальцій та калій, що необхідний нашому організму для роботи м'язів, міцних та здорових кісток і зубів. У складі фети є велика кількість жирної кислоти під назвою кон’югована лінолева кислота, яку наш організм може отримувати лише з їжею, бо самостійно вона в людини не виробляється. За даними досліджень вона здатна зменшувати кількість жиру в організму, збільшуючи суху масу, а також може покращувати роботу серцево-судинної та імунної систем. Тож, сніданок від Інформатора не лише простий та смачний, але й корисний.

Сир фета, запечений з медом
Сир фета, запечений з медом

Вам знадобиться:

  • 250 г фети
  • 2 столові ложки рідкого меду
  • сіль, перець, прованські трави

Як готувати

Покладіть брусочок фети на пергамент, полийте медом, посипте спеціями. 

Порада від Інформатора: якщо ваш мед зацукорився, щоб зробити його рідким, скористайтеся водяною банею. Наберіть гарячу воду в каструлю, на її верх поставте іншу ємність меншого діаметру або накрийте кришкою. Зверху помістіть ємність з медом. Контролюйте температуру води, не допускаючи її нагрівання понад 40 градусів. Періодично мед можна помішувати.

 

Запікайте фету з медом при 180° 10-15 хвилин до розкришення сиру. В Греції такий сир традиційно подають на сніданок з грінками

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.