Що їв на сніданок Шерлок Холмс: як приготувати грінки по-уельськи

Читать на русском

Грінки по-уельськи на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати традиційний англійський сніданок

Читать на русском
Хліб, пиво, жовтки, сир та гірчиця
Хліб, пиво, жовтки, сир та гірчиця

Грінки по-уельськи на сніданок вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати традиційний англійський сніданок

Рецепт грінків по-уельськи сподобається всім, хто любить Шерлока Холмса. Готувати їх швидко та смачно. Цей корисний рецепт простий та практичний. А щоб ваш сніданок вийшов ще смачнішим, Інформатор приготував корисну пораду. 

Шерлок Холмс дуже цінує хороший сніданок, який місіс Хадсон завжди готує чудово. Такий сніданок для Холмса основа всього, він пропускає сніданок лише в рідкісних випадках, коли доводиться проводити час у нічній засідці або в невідкладному переслідуванні злочинця.

 

До сніданку Холмс воліє не яєчню з беконом, а гарячі яйця, сварені некруто, причому якість і температура яєць для нього дуже важливі. Інспектора Скотленд-Ярда Хопкінса він закликає якнайшвидше повернутися до сніданку, поки «ваше яйце не охололо». Крім яєць легендарний детектив їсть на сніданок традиційну вівсянку та грінки по-уельски.

Грінки по-уельски
Грінки по-уельски

Вам знадобиться:

  • 6 товстих скибочок білого хліба
  • 250 г натертого твердого сиру (наприклад, чеддер)
  • 3 столові ложки вершкового масла 
  • півсклянки пива
  • половина чайної ложки червоного меленого перцю
  • чайна ложка гірчиці 
  • 2 жовтки.

Як готувати 

Скибочки хліба обсмажте з обох боків на сухій сковороді чи у тостері. Розтопіть масло на слабкому вогні і, постійно помішуючи, додайте спочатку сир, потім потихеньку влийте пиво, потім приправте червоним перцем та гірчицею. Зніміть сковорідку із вогню. 

Порада від Інформатора: щоб сварити яйце, яке б сподобалось Шерлоку Холмсу, сирі яйця опустити у воду. Варити протягом 1-3 хвилин треба лише ті, що залишаються на дні. Якщо яйце спливає одним кінцем, використовуйте його для інших страв. Яйце до сніданку має бути такої температури, щоб у ньому розтанув шматочок вершкового масла.

Жовтки збийте вінчиком у вогнетривкій мисці на водяній бані і, не припиняючи збивати, також влийте на сковороду. Знову розігрійте суміш на вогні, але не доводьте до кипіння. Отриману масу намажте на грінки і поставте в розігріту до 200° С духовку на 3-4 хв. Подавайте гарячими. 

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.