Морозиво з ягід та фруктів сподобається всім, хто хоче бути красивим та здоровим. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото та відео, як швидко та смачно приготувати королівський сніданок.
Рецепт морозива з ягід та фруктів від Саміри Казан сподобається всім, хто хоче бути красивим та здоровим. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
Саміра Казан – популярний фуд-блогер із Лондона, яка ділиться рецептами смачних та здорових страв. Саміра почала готувати напрочуд дивні та гарні страви, щоб позбутися "нічного жору". Щодня пропускаючи сніданки, ближче до ночі Саміра починала відчувати голод, тому почала вигадувати і готувати собі смачні та здорові сніданки. Вона стала ділитися рецептами в соцмережах. Наразі на її профіль у Instagram підписано 1,2 млн людей.
«Мій раціон включає багато фруктів та злаків, — розповідає блогер. — Як перекушування я вибираю горіхи, особливо мені подобається мигдаль. А вода з додаванням лимона та м'яти допомагає мені підтримувати себе в тонусі весь день,» - пише Саміра.
Про рецепти Саміри писали Vogue, The Times и Entrepreneur, завдяки своєму фуд-блогу вона зустрічалась з британською королівською родиною, робила спільні проєкти Google, Pinterest та Duty Free. Співпрацювала з великими брендами, такі як Disney та Fox Productions, а також створила власний чайний сервіз з Royal Albert. Пропонуємо вам яскравий рецепт небанального літнього сніданку від Саміри Казан.
Саміра Казан не дає точних рецептів, а запрошує експерементувати разом з нею, вказуючи лише загальні риси кулінарної ідеї. Тож, спершу помийте та/або почистіть фрукти. Преретворіть кожен фрукт на пюре окремо та розлийте пюре по різних мисках (якщо хочете, процідіть фрукти з насінням). Щоб отримати більшу цікаву текстуру, ви можете розім'яти найбільш м'які фрукти просто виделкою. Якщо ви хочете додати будь-який підсолоджувач, покладіть його прямо в блендер разом із фруктами. Почніть із 1/2 столової ложки на фрукт і збільшуйте, поки не отримаєте ідеальний для вас смак.
Порада від Інформатора: Ви можете використовувати кленовий сироп, мед, агаву і т.д. для рафінованого підсолодженого фруктового морозива без цукру. Бонус – цукор допомагає пом'якшити текстуру фруктового морозива. Лимонний сік або сік лайма добре поєднуються з більшістю фруктів, а також можуть допомогти зменшити «крижану» текстуру. Ви можете комбінувати фруктове пюре з соком для надання додаткового смаку вашому здоровому фруктовому морозиву. Тобто апельсин, яблуко, виноград, гуава, журавлина, чорниця тощо. Ви можете комбінувати фруктове пюре з рідиною та цілими шматочками фруктів для отримання цікавих текстурних змін. Наприклад, кокосова вода, чай з льодом, лимонад (наприклад, домашній лимонад), ароматизована вода, чайний гриб і т.д. Йогурти - як молочні, так і безмолочні варіанти - додадуть вершковості, а також зроблять більш гладку текстуру. Можна використовувати кокосове молоко, кокосовий йогурт, мигдальний йогурт, соєвий йогурт, натуральний йогурт (не веганський), грецький йогурт і т.д. Екстракт ванілі, рожева вода та інші натуральні ароматизатори можуть посилити смак вашого домашнього фруктового морозива.
Налийте трохи кожної фруктової суміші у формочки для ескімо. Ви можете нашарувати їх у будь-якому порядку, який вам подобається. Злегка постукайте формою по поверхні між заливкою кожного шару, щоб позбавитися бульбашок повітря.
Вставте палички від ескімо у середину кожної, а потім заморозьте не менше ніж на 10 годин до повного застигання.
Зберігати ці заморожені ласощі у формах можна до 2 місяців. При вийманні з форми покладіть їх на тацю, заморозьте до твердого стану, а потім перекладіть у герметичні пакети/контейнери. Переконайтеся, що вони не стикаються, інакше вони злипнуться.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.