У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Яйце-пашот найпопулярніша і смачна ранкова страва в багатьох країнах світу
П’ять ранкових хвилин – і смачний сніданок вже на вашому столі. Яйце-пашот прекрасно поєднується з овочами, рибою, морепродуктами, кашею або бутербродом. Це легкий і поживний сніданок. При розрізанні жовток випливає з яйця і обгортає інші інгредієнти. Покладіть його на тост, додайте зелень – і гарний настрій на весь день гарантовано. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою Інформатор приготував корисну пораду.
Обсмажуємо тости. Водночас готуємо пашот. У каструлі доводимо до кипіння 1 л води, солимо і додаємо оцет. Беремо ложку і перемішуємо воду швидко, щоб у центрі утворилася воронка. В неї хутко вбиваємо сире яйце. Варимо 2-3 хвилини. Виймаємо яйце ложкою.
На тости кладемо овочі, листочок салату, сир. Зверху яйце-пашот.
Порада від Інформатора: приготування яйця пашот в плівці вважається менш вишуканим, але дуже простим - впораються навіть новачки. Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть до кипіння, потім трохи зменшіть вогонь. Відріжте великий шматок харчової плівки і змастіть з одного боку олією (це потрібно, щоб яйце не прилипло до плівки). Акуратно розбийте яйце на змащену сторону плівки. Зберіть плівку в мішечок і зав'яжіть ниткою або вузлом. Опустіть мішечок з яйцем в киплячу воду і варіть протягом 3 хвилин.
Раніше Інформатор писав:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.