Готуємо сніданок: тости з яйцем-пашот

Яйце-пашот найпопулярніша і смачна ранкова страва в багатьох країнах світу

Тости з яйцем-пашот
Яйця, тости, твердий сир, зелень

П’ять ранкових хвилин – і смачний сніданок вже на вашому столі. Яйце-пашот прекрасно поєднується з овочами, рибою, морепродуктами, кашею або бутербродом. Це легкий і поживний сніданок. При розрізанні жовток випливає з яйця і обгортає інші інгредієнти. Покладіть його на тост, додайте зелень – і гарний настрій на весь день гарантовано. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою Інформатор приготував корисну пораду.

Яйце-пашот

 

Вам знадобиться:

  • хліб (тости);
  • яйце;
  • 1 л води;
  • 1,5 ст. л. оцту;
  • твердий сир;
  • шматочки шинки або слабосолоної риби;
  • будь-які овочі, листя салату.

 

Як готувати 

Обсмажуємо тости. Водночас готуємо пашот. У каструлі доводимо до кипіння 1 л води, солимо і додаємо оцет. Беремо ложку і перемішуємо воду швидко, щоб у центрі утворилася воронка. В неї хутко вбиваємо сире яйце. Варимо 2-3 хвилини. Виймаємо яйце ложкою.
На тости кладемо овочі, листочок салату, сир. Зверху яйце-пашот.

Порада від Інформатора: приготування яйця пашот в плівці вважається менш вишуканим, але дуже простим - впораються навіть новачки. Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть до кипіння, потім трохи зменшіть вогонь. Відріжте великий шматок харчової плівки і змастіть з одного боку олією (це потрібно, щоб яйце не прилипло до плівки). Акуратно розбийте яйце на змащену сторону плівки. Зберіть плівку в мішечок і зав'яжіть ниткою або вузлом. Опустіть мішечок з яйцем в киплячу воду і варіть протягом 3 хвилин.

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube