Серпневий сніданок: готуємо солоне кабачкове печиво з сиром і базиліком

Солоне кабачкове печиво з сиром і базиліком сподобаються всім шанувальникам здорового харчування. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати цікавий сніданок

Солоне кабачкове печиво з сиром і базиліком
Солоне кабачкове печиво з сиром і базиліком

Рецепт солоного кабачкового печива з сиром і базиліком сподобається всім шанувальникам здорового харчування. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Чудова випічка до ранкової кави для тих, хто прагне до здорового харчування та слідкує за фігурою. Вам знадобиться яйце, трохи сиру й зелені і, звичайно ж, кабачок. Пікантний смак, відсутність цукру та велика кількість вітамінів та корисних мікроелементів вам сподобається. А білок, на який багатий сир, надасть вам сил для активного дня.

Солоне кабачкове печиво із сиром і базиліком
Солоне кабачкове печиво з сиром і базиліком

Вам знадобиться:

  • 3 кабачки
  • 255 г сиру рикота
  • 80 г панірувальних сухарів
  • 60 г пармезану
  • 2 гілочки базиліку
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний меленийза смаком
  • 1 жовток курячого яйця

Як готувати

Помийте, обсушіть і натріть кабачки на грубій терці у миску. Посоліть, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Цей крок дозволить видалити зайву рідину з кабачків, тож тісто не буде занадто м’яким. Після закінчення часу відтисніть з кабачків сік, перекладіть їх в іншу миску і змішайте з рикотою, панірувальними сухарями, тертим пармезаном, подрібненим базиліком і перцем.

Порада від Інформатора: не виливайте кабачковий сік. Адже він багатий на вітаміни та інші корисні речовини. Додайте до нього трохи солі та лимонного соку - і ви отримаєте освіжаючий та тонізуючий напій до сніданку.

З кабачкової суміші сформуйте кульки потрібного розміру. Викладіть кульки на деко, застелене пергаментним папером, на невеликій відстані одна від одної. Змастіть збитим жовтком і запікайте в духовці при 190°C 30 хвилин. Дістаньте з духовки, охолодіть і насолоджуйтесь!

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube