Ця старва може бути як гарніром, так і основним блюдом
Весна цьогоріч прохолодна, а отже актуальними все ще є ситні страви, що зігрівають. Східний рецепт рису з овочами та спеціями сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Помістіть шафран і півтори столові ложки гарячої води в невелику миску і дайте настоятися принаймні 20 хвилин або до ночі.
Помістіть дві столові ложки олії, цибулю та півчайної ложки солі в антипригарну сковороду з кришкою, потім готуйте, періодично помішуючи, на середньому сильному вогні 10 хвилин, поки цибуля не стане приємно золотистою.
Додайте картоплю, дві столові ложки води і ще чверть чайної ложки солі, добре все перемішайте, потім накрийте кришкою і зменшіть вогонь до середнього. Варіть 15 хвилин, перемішуючи наполовину, поки картопля не звариться і трохи не забарвиться.
Тим часом наповніть водою каструлю з кришкою та антипригарним покриттям діаметром 26 см. Додайте дві чайні ложки солі, доводимо до кипіння, потім додайте рис, лавровий лист і спеції, варіть п’ять хвилин, поки рис не стане напівготовним. Процідіть через сито.
Покладіть останні дві столові ложки олії та половину вершкового масла в чисту сковороду. Посипте зрізи помідорів трьома чвертями чайної ложки солі та добре подрібненим перцем, а потім викладіть їх зрізами вниз на сковороду з чилі.
Зверху рівномірно викладіть половину рису, включно з ароматичними речовинами, залийте половиною шафранової води, зверху половину картоплі, потім повторіть із рештою рису, шафранової води та картоплі.
Проткніть у рисі три-чотири отвори ручкою дерев’яної ложки, а потім змастіть маслом, що залишилося. Накрийте спочатку чистим кухонним рушником, а потім кришкою, потім підніміть кінці рушника над кришкою та закріпіть гумкою або зв’яжіть їх разом.
Варіть на середньому сильному вогні 10 хвилин, потім зменшіть вогонь і залиште кипіти на пару протягом 45 хвилин. Зніміть кришку та кухонний рушник і відставте приблизно на п’ять хвилин.
Поставте блюдо на сковороду і одним швидким рухом переверніть на нього рисову суміш. Якщо якісь помідори прилипли до дна каструлі, просто зніміть їх і викладіть поверх рису. Трохи струсіть тарілку, посипте петрушкою, якщо використовуєте, і подавайте.
Порада від Інформатора: смакуйте зі смаженою рибою, нарізаним салатом і гострим солоним огірком!