Рис по-персидськи: навіщо в нього додають картоплю

Ця старва може бути як гарніром, так і основним блюдом

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Це сімейна страва, яка зігріє вас теплом спецій в прохолодну погоду!

Весна цьогоріч прохолодна, а отже актуальними все ще є ситні страви, що зігрівають. Східний рецепт рису з овочами та спеціями сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

 Рис по-персидськи з помідорами, картоплею та шафраном

Вам знадобиться: 

  • Шафран - ⅓ чайної ложки.
  • Оливкова олія - 4 столові ложки.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Сіль - 3 чайні ложки.
  • Чорний перець - до смаку.
  • Картопля - 400 г.
  • Рис басматі - 350 г.
  • Лавровий лист - 3 штуки. 
  • Гвоздики - 5 штук. 
  • Кардамон - 5 штук. 
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Томати - 4 штуки. 
  • Зелений чилі - 2 штуки.
  • Петрушка - 1½ столової ложки.
Ця страва готується понал дві голини, а вистачить її - на шість порцій.
Ця страва готується понад дві голини, а вистачить її - на шість порцій.

Як готувати: 

Помістіть шафран і півтори столові ложки гарячої води в невелику миску і дайте настоятися принаймні 20 хвилин або до ночі.

Помістіть дві столові ложки олії, цибулю та півчайної ложки солі в антипригарну сковороду з кришкою, потім готуйте, періодично помішуючи, на середньому сильному вогні 10 хвилин, поки цибуля не стане приємно золотистою.

Додайте картоплю, дві столові ложки води і ще чверть чайної ложки солі, добре все перемішайте, потім накрийте кришкою і зменшіть вогонь до середнього. Варіть 15 хвилин, перемішуючи наполовину, поки картопля не звариться і трохи не забарвиться.

Тим часом наповніть водою каструлю з кришкою та антипригарним покриттям діаметром 26 см. Додайте дві чайні ложки солі, доводимо до кипіння, потім додайте рис, лавровий лист і спеції, варіть п’ять хвилин, поки рис не стане напівготовним. Процідіть через сито.

Покладіть останні дві столові ложки олії та половину вершкового масла в чисту сковороду. Посипте зрізи помідорів трьома чвертями чайної ложки солі та добре подрібненим перцем, а потім викладіть їх зрізами вниз на сковороду з чилі.

Зверху рівномірно викладіть половину рису, включно з ароматичними речовинами, залийте половиною шафранової води, зверху половину картоплі, потім повторіть із рештою рису, шафранової води та картоплі.

Проткніть у рисі три-чотири отвори ручкою дерев’яної ложки, а потім змастіть маслом, що залишилося. Накрийте спочатку чистим кухонним рушником, а потім кришкою, потім підніміть кінці рушника над кришкою та закріпіть гумкою або зв’яжіть їх разом.

Варіть на середньому сильному вогні 10 хвилин, потім зменшіть вогонь і залиште кипіти на пару протягом 45 хвилин. Зніміть кришку та кухонний рушник і відставте приблизно на п’ять хвилин.

Поставте блюдо на сковороду і одним швидким рухом переверніть на нього рисову суміш. Якщо якісь помідори прилипли до дна каструлі, просто зніміть їх і викладіть поверх рису. Трохи струсіть тарілку, посипте петрушкою, якщо використовуєте, і подавайте.

Порада від Інформатора: смакуйте зі смаженою рибою, нарізаним салатом і гострим солоним огірком!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube