Качині ніжки – ароматна та більш соковита альтернатива курячим
Українська акторка Наталка Денисенко 17 грудня відзначає день народження. Їй виповнилось 36 років. Вона відома за ролями у серіалах "Кріпосна", "Віталька", "Село на мільйон", "Татусі" та "Клан ювелірів". Денисенко харизматична та дуже відкрита у плані спілкування. Саме завдяки цій щирості вона і стала улюбленицею глядачів. Вони ще відзначають її вміння перевтілюватися в різноманітні ролі, від комедійних до драматичних.
Акторка обожнює готувати. Вона неодноразово ділилася кулінарними шедеврами зі своїми підписниками у соціальних мережах. Кулінарія є одним з її захоплень поза акторством. Денисенко раніше балувала стравами чоловіка, Андрія Федінчика, але пара розлучилась. Але Наталка досі розповідає, які страви полюбляв її колишній. Серед них запечені качині ніжки. Секрет полягає у хрусткій скоринці, яка робить їх неймовірно смачними.

Візьміть пательню і вилийте у неї коньяк, поставте на вогонь та розігрійте. Потім підпаліть його на 5 секунд та загасіть. Перелийте коньяк у тарілку, додайте сіль, перець, гранульований часник, приправу для птиці, перемішайте. Додайте мед, гірчицю та соєвий соус. Ще раз ретельно перемішайте цей маринад.
Помийте качині ніжки, покладіть у посудину та залийте маринадом. Лишіть на 30-60 хвилин. Коли час мине, вийміть ніжки, перекладіть у рукав для запікання та поставте у духовку, розігріту до 175 градусів. Через годину приготування розріжте рукав та лишіть ще на 20 хвилин для утворення хрусткої шкірки. Можна діставати та смакувати.
Поради від Інформатора: щоб качині ніжки мали хрустку скоринку, їх треба добре посолити, замаринувати, перед запіканням обсмажити до золотистої скоринки. Також можна додати до страви апельсин і чебрець. Запікати спочатку при низькій температурі (90-120°C) близько години, а потім при високій. При цьому періодично поливати жиром, що витік з качки.
Посмотреть эту публикацию в Instagram