Актор навчився у Євгена Клопотенко готувати українську класику
Українська кухня різноманітна та має багату історію. Звісно символом є борщ, який навіть занесено до списку ЮНЕСКО, але є ще багато інших цікавих страв. Деякі з них забуті, але останніми роками їх почали згадувати і виводити у сучасну кухню. І серед таких страв шпундра – автентична українська печеня, яка має багату історію і вперше згадується в "Енеїді" Івана Котляревського.
Основними інгредієнтами страви є буряк та м'ясо, які готуються на сильному вогні. Саме таку традиційну страву навчив готувати відомого українського актора Тараса Цимбалюка, який 16 грудня святкує свій 36-й день народження, шеф-кухар Євген Клопотенко. Він відомий завдяки ролям у серіалах "Спіймати Кайдаша", "Кріпосна" і "Конотопська відьма", а ще фільмі "Чорному вороні".
Попри неординарну назву, страва готується досить легко та швидко. Головне взяти гарні інгредієнти та слідувати рецепту.

Загорніть буряк у фольгу, покладіть у форму для запікання та поставте у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 1,5 години. Потім дістаньте і дайте трохи охолонути, обчистіть та поріжте на невеликі шматочки.
Приготуйте соус. У невеликій мисці змішайте гірчицю, хрін та олію. Відставте у бік. Візьміть два стейки телятини, обсмажте на пательні до золотистої скоринки. Потім розріжте на слайси і знову поверніть на пательню. Додайте нарізаний буряк і соус. Тушкуйте протягом 10 хвилин.
Залийте страву буряковим квасом чи фрешем, додайте сметану та борошно. Гарно перемішайте. Ще тушіть 10 хвилин. Викладіть на тарілку та приправте спеціями. Можна смакувати.
Поради від Інформатора: традиційно шпундру готують зі свининою, тому можна взяти цей вид м'яса, щоб страва вийшла автентичнішою. Обирайте солодкі, насичено-червоні сорти буряка. Не використовуйте для кислоти оцет, він змінить смак страви. Можна додати часник або стрілки часнику під час тушіння.