Домашня сирна запіканка та вареники - окраса будь-якого столу!
Рецепт домашньої запіканки та вареників сподобається усім, хто любить страви з тіста з начинкою та сиру! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
28 листопада народився президент Київського університету культури та за сумісництвом поп-співак, лауреат загальнонаціональної програми "Людина року" у номінації "Діяч культури та мистецтв" Михайло Поплавський. Також, "співочий" екс-ректор володіє мережею ресторанів. А від осінньої хандри має свій рецепт - і це домашня сирна запіканка. Саме її Інформатор й приготує сьогодні!
Насамперед слід промити родзинки, викласти в миску, залити окропом та залишити на 20 хвилин.Тим часом всипати у миску манну крупу, додати 3 столові ложки сметани й перемішати. Залишити набухати мінімум на 30 хвилин.
Сир протерти через сито, або пропустити через м'ясорубку чи подрібнити блендером. Додати набряклу манну крупу, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, яйця. Все це добре перемішати, або збити міксером чи блендером.
З родзинок злити воду й обсушити. Додати їх у сирну масу і перемішати. За бажанням у сирну масу можна додати чайну ложку лимонної цедри і вичавити трохи лимонного соку.
Змастити форму маслом або обсипати манною крупою. Викласти у неї сирну масу й розрівняти. Зверху змастити 2 столовими ложками сметани. Випікати у попередньо розігрітій до 180°C духовці впродовж 40-45 хвилин.
Порада від Інформатора: найсмачніша і найпишніша запіканка виходить з сільського домашнього сиру. А щоб запіканка була апетитнішою для дітлахів - додацйте в неї фрукти, сухофрукти чи цукати. Смакуйте із задоволенням!
Також Михайло Поплавський встановив пам'ятник варенику на 235 кілометрі автобану Київ-Одеса. Сам він називає вареник - антикризовою стравою, тож Інформатор публікує рецепт домашніх вареників з картоплею та печінкою, аби перемогти холоди та негоду було ще простіше!
Просіваємо в миску борошно, змішуємо її з сіллю і додаємо яйце і воду. З цих інгредієнтів замішуємо м'яке еластичне тісто, накриваємо його рушником або серветкою, залишаємо відпочивати на 20-30 хвилин.
Тепер займемося начинкою. Спершу потрібно в підсоленій воді відварити картоплю, а щоб вона швидше зварилася, нарізаємо її на невеликі шматочки. З готової картоплі зливаємо воду і розминаємо до стану пюре.
Розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому курячу печінку з усіх боків. Коли печінка трохи охолоне, її слід пропустити через м'ясорубку. Після печінки обсмажуємо на сковороду нарізану дрібно цибулю.
Викладаємо печінку і обсмажену цибулю в каструлю до картопляного пюре. Перемішуємо все, при необхідності додаємо в начинку спеції і сіль. Відпочиле тісто ділимо на кілька частин, по черзі розгортаємо кожну в тонкий пласт і вирізаємо з тіста чашкою кружечки.
На середину кожного кружечка кладемо трохи приготовленої начинки, скріплюємо край і формуємо вареники. Варяться вареники в киплячій воді!
Порада від Інформатора: приготувати вареники можна на пару або ж відварити їх в злегка підсоленій воді протягом 5 хвилин після спливання. Подаємо готову страву зі сметаною або засмажкою з цибулі. Приємного всім апетиту!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.