Помилка кулінарів: популярна спеція виявилася не тим, за що її приймали

Багато людей навіть не уявляють, із чого роблять паприку

Перець, спеції, паприка, приправа, лайфхак
Перець, з якого виготовляють паприку, солодший та тонший за болгарський.

Часто люди не мають жодного уявлення, що таке паприка, окрім того, що це смачно. Паприка та її більш ароматна двоюрідна сестра, копчена паприка, використовуються в усьому й додаються до багатьох кулінарних шедеврів - від паельї до чаю. Можна було б подумати, що більшість людей мають хоча б приблизне уявлення про те, з чого її виготовляють. Але, згідно з низкою нещодавніх відкриттів в Інтернеті, це, м'яко кажучи, не так. Про це пише IFLScience.

Одна австралійська харчова компанія пояснила аудиторії, що паприка - це не окрема рослина, а звичайний висушений солодкий перець. При цьому, залишається не до кінця зрозумілим, що здивовані юзери раніше вважали паприкою.

"Дізнатися, що паприка - це просто сушений та подрібнений червоний, солодкий перець - було справжнім шоком. Я не знаю, чому я думала, що десь росте паприкове дерево!" - написала одна користувачка у Х.

Насправді паприку виготовляють з подрібненого солодкого та м'якого перцю. Гостріший перець був завезений до Європи ранніми іспанськими дослідниками з Америки. З часом європейці вивели дедалі м'якші версії рослини, що призвело до набагато солодшого смаку.

Перці, що використовуються для паприкування, - незважаючи на відсутності гостроти, а також на належність до однієї родини - довші та тонші за болгарські перці. До гостріших видів паприки належить перець чилі, а також солодші сорти перцю. В Угорщині, де паприка стала національною спецією, переважно використовується її солодкий варіант.

Коротше кажучи, у неї немає власного дерева, оскільки це дерево вже використовується для цілком звичайного перцю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube