Іга Свьонтек ласує полуницею з макаронами після кожного матчу
Цьогорічний сезон полуниці майже добіг кінця, але на базарах та у магазинах ще можна придбати соковиті ягоди. Тим паче у соцмережах шириться рецепт, де головним інгредієнтом є саме полуниця. А компанію ягоді складають відварені макарони. Звучить дивно, але ця страва є традиційною у Польщі.
Полюбляє цю страву і польська тенісистка Іга Свьонтек. Вона має універсальний стиль гри і посідає друге місце у світовому рейтингу одиночного розряду Жіночої тенісної асоціації. Спортсменка поділилась з вболівальниками кулінарними вподобаннями після Вімблдонського турніру, заявивши, що ласує полуницею з макаронами після кожного матчу. Цим Свьонтек викликала чимале здивування та неабияку увагу до своєї персони. Тож давайте спробуємо страву з дитинства відомої тенісистки.
Візьміть каструлю, наберіть води та поставте на вогонь. Як закипить, присоліть та відваріть макарони (краще взяти спіралі, бантики чи інші види, які мають борозди). Паста має бути у стані альденте. По готовності злийте воду та дайте їм охолонути.
Тим часом помийте полуницю, очистіть від хвостиків і наріжте на тонкі скибочки. Перекладіть у миску, додайте цукор та добре розімніть толкушкою для картоплі. Додайте йогурт і залиште настоятись на 15-20 хвилин. Потім пересипте у суміш макарони і теж ретельно перемішайте.
Розділіть на порції, прикрасьте шматочками полуниці та лимонним соусом.
Порада від Інформатора: Страва буде смакувати краще, якщо до неї додати кульку морозива. Також можна додати трохи м'яти, вона зробить страву більш легкою та ароматною.
Посмотреть эту публикацию в Instagram