Паста від Армані: як приготувати тортеллі з рікоттою за рецептом славетного модельєра

Читать на русском

Тортеллі з рікоттою сподобаються всім, хто любить італійську кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати улюблену страву Джорджо Армані.

Читать на русском
Тортеллі з рікоттою, улюблена страва Джорджо Армані
Тортеллі з рікоттою, улюблена страва Джорджо Армані

Тортеллі з рікоттою сподобаються всім, хто любить італійську кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати улюблену страву Джорджо Армані.

Рецепт тортеллі з рікоттою сподобається всім, хто любить італійську кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Славетний модельєр Джорджо Армані
Славетний модельєр Джорджо Армані

Славетний модельєр Джорджо Армані з дитинства обожнював Tortelli alla Piacentina.

«Я виріс у важкий період, під час війни, тому ми їли прості страви, приготовані із зовсім невеликої кількості інгредієнтів, – розповідає Джорджо британському Vogue. — Наприклад, тортеллі алла п'ячентина, які готувала моя мама, з пармезаном, шпинатом та рикоттою. З того часу я і насолоджуюся класичними італійськими стравами», писав Джорджо Армані.

Тортеллі з рікоттою
Тортеллі з рікоттою

Вам знадобиться:

Начинка: 

  • Рікотта - 600 г
  • Шпинат - 600 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Тертий сир грану падано - 100 г
  • Тертий сир пекорино - 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець - за смаком

Паста:

  • Борошно - 600 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Тепла вода - 120 мл
  • Сіль за смаком

Як готувати

Бланшуйте шпинат, потім повністю його висушіть і дрібно наріжте. Об'єднайте в мисці шпинат і рикотту, додайте яйце, обидва види натертого сиру, сіль і перець на смак, все перемішайте. Залишіть у холодильнику на годину.

Порада від Інформатора: Ви можете використовувати готовий соус, що продається в супермаркеті. Але корисніше та смачніше буде зробити його самостійно. Для цього збийте в блендері свіжу шавлію, 100 г олії та 20 г сиру грану падано

Змішайте борошно та яйця з теплою водою, додайте сіль, замісіть тісто. Залишіть на 30 хвилин у целофані. Потім тонко розкачати тісто і наріжте квадратами зі стороною шість сантиметрів. Додайте ложку начинки в центр кожного квадрата і закріпіть краї, змочивши їх водою.

Тортеллі з рікоттою
Тортеллі з рікоттою

Потім скрутіть краї, щоб надати форму, схожу на упаковку цукерки. Зваріть тортелі в киплячій підсоленій воді і пропустіть через друшляк. Далі помістіть пасту у розігріту сковороду із соусом. Подавати страву найкраще зі свіжою зеленню, оливковою олією та тертим трюфелем.

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.