Паста від Армані: як приготувати тортеллі з рікоттою за рецептом славетного модельєра
Тортеллі з рікоттою сподобаються всім, хто любить італійську кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати улюблену страву Джорджо Армані.
![Тортеллі з рікоттою, улюблена страва Джорджо Армані](https://cdn.informator.ua/@prod/media/ua/2023/07/07/64a7ee4dbcfb37.55964803.webp)
Тортеллі з рікоттою сподобаються всім, хто любить італійську кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати улюблену страву Джорджо Армані.
Рецепт тортеллі з рікоттою сподобається всім, хто любить італійську кухню. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.
![Славетний модельєр Джорджо Армані Славетний модельєр Джорджо Армані](https://cdn.informator.ua/@dp/media/ua/2023/07/06/64a6d98d9b4347.99059144.webp)
Славетний модельєр Джорджо Армані з дитинства обожнював Tortelli alla Piacentina.
«Я виріс у важкий період, під час війни, тому ми їли прості страви, приготовані із зовсім невеликої кількості інгредієнтів, – розповідає Джорджо британському Vogue. — Наприклад, тортеллі алла п'ячентина, які готувала моя мама, з пармезаном, шпинатом та рикоттою. З того часу я і насолоджуюся класичними італійськими стравами», писав Джорджо Армані.
![Тортеллі з рікоттою Тортеллі з рікоттою](https://cdn.informator.ua/@dp/media/ua/2023/07/06/64a6d9b5273946.97875807.webp)
Вам знадобиться:
Начинка:
- Рікотта - 600 г
- Шпинат - 600 г
- Яйце - 1 шт.
- Тертий сир грану падано - 100 г
- Тертий сир пекорино - 100 г
- Сіль за смаком
- Перець - за смаком
Паста:
- Борошно - 600 г
- Яйця - 4 шт.
- Тепла вода - 120 мл
- Сіль за смаком
Як готувати
Бланшуйте шпинат, потім повністю його висушіть і дрібно наріжте. Об'єднайте в мисці шпинат і рикотту, додайте яйце, обидва види натертого сиру, сіль і перець на смак, все перемішайте. Залишіть у холодильнику на годину.
Порада від Інформатора: Ви можете використовувати готовий соус, що продається в супермаркеті. Але корисніше та смачніше буде зробити його самостійно. Для цього збийте в блендері свіжу шавлію, 100 г олії та 20 г сиру грану падано
Змішайте борошно та яйця з теплою водою, додайте сіль, замісіть тісто. Залишіть на 30 хвилин у целофані. Потім тонко розкачати тісто і наріжте квадратами зі стороною шість сантиметрів. Додайте ложку начинки в центр кожного квадрата і закріпіть краї, змочивши їх водою.
![Тортеллі з рікоттою Тортеллі з рікоттою](https://cdn.informator.ua/@dp/media/ua/2023/07/06/64a6db51e78902.29424564.webp)
Потім скрутіть краї, щоб надати форму, схожу на упаковку цукерки. Зваріть тортелі в киплячій підсоленій воді і пропустіть через друшляк. Далі помістіть пасту у розігріту сковороду із соусом. Подавати страву найкраще зі свіжою зеленню, оливковою олією та тертим трюфелем.
Раніше Інформатор писав:
- Здоровий італійський сніданок: як приготувати фріттату з овочами
- Сексуальний сніданок: як приготувати пацанеллу, описану в “Декамероні” Бокаччо
- Ягідний сніданок: як приготувати запечену вівсянку з малиною
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.