Як приготувати імбирне печиво: простий рецепт

Порадуйте себе ароматом свята

Як приготувати імбирне печиво: простий рецепт

У всьому світі імбирне печиво та пряники — постійні атрибути Нового року та Різдва.

Існують сотні рецептів цих солодощів, але вони відрізняються незначно. Інформатор сьогодні розповість вам, як приготувати імбирне печиво у формі чоловічків. Вже згадали Пряню зі Шрека? Поїхали!

Інгредієнти

  • Борошно — 3,5 склянки + для розкочування тіста
  • Цукор коричневий — половина склянки
  • Вершкове масло — 100 г
  • Патока — половина склянки
  • Вода холодна — третина склянки
  • Сода — 1 чайна ложка
  • Імбир мелений — 2 ч. ложки
  • Перець запашний мелений — половина чайної ложки
  • Кориця мелена — половина чайної ложки
  • Гвоздика мелена — на кінчику чайної ложки
  • Сіль — на кінчику чайної ложки

Для прикраси:

  • Цукрова пудра — 2 склянки
  • Молоко чи вода — 2 ст. ложки
  • Ванільний цукор — 0,5 ч. ложки
  • Барвник — за бажанням.

Приготування

1. Масло залишити при кімнатній температурі до розм’якшення. Духовку розігріти до температури 180 градусів. Деко застелити пергаментом.

2. У мисці змішати коричневий цукор, олію, патоку та воду. Збити міксером.

3. Поступово додати решту інгредієнтів. Замісити тісто, накрити, охолоджувати 2 години.

4. Тісто розділити на дві частини. Розкотити кожну частину тіста на посипаній борошном поверхні до товщини 0,6 см.

5. Вирізати формою чоловічків (можна використовувати інші форми для печива). Перекласти печиво на лист, залишаючи між ними відстань 5 см.

6. Залишки тіста скласти разом, знову замісити, розкотити та вирізати печиво.

7. Випікати 10–12 хвилин. Вийняти печиво, охолодити на ґратах. Перед викладанням на лист наступної порції печива, охолодити деко 10 хвилин.


8. У мисці змішати цукрову пудру з водою чи молоком, додати ваніль. Перемішувати до однорідності. За бажанням додати харчовий барвник.

9. Прикрасити печиво на власний розсуд.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube