Улюблений сніданок короля Чарльза III: вимагає, щоб сирна шубка була товстою

Особистий кухар королівської родини готує різні варіанти яєчні, але у всіх присутній сир

Рецепт
Король Великої Британії є великим шанувальником яєць

Британська королівська родина приваблює погляди людей з різних країн світу. В тому числі цікавляться побутом, улюбленими стравами й іншими дрібницями. Наприклад, король Великої Британії Чарльз ІІІ, який 14 листопада святкує свій 77-й день народження, обожнює страви з яєць. Вони є основою його сніданку вже протягом багатьох років. 

Особистий кухар королівської родини готує Чарльзу ІІІ різні варіанти яєчні, але у всіх присутній сир. Бо його він також обожнює, тому просить, щоб сирна "шубка" була товстою у яєшні. Інколи, звісно, він відступає від правил і просить просто відварені яйця. Але і тут все не просто, бо тоді кухар відварює щонайменше шість, аби хоч два були тієї консистенції, яка подобається королю.

А ось з запіканкою з яйця проблем менше. У неї додають будь-які інгредієнти на смак та настрій монарха, головне, щоб було яйце та сир. Тож давайте приготуємо улюблений сніданок короля Британії, який збалансований і дасть вам енергію на цілий день.

Яєшня по-королівськи

Ідеальний сніданок короля
Ідеальний сніданок короля.

Вам знадобиться:

  • яйце – 1 шт.
  • шпинат – 115 г
  • м'який сир – 60 г
  • твердий сир – 60 г
  • вершки 30% – 1/4 склянки
  • базилік – 2 листочки
  • помідор – 1 шт.
  • прошуто – 2 скибочки

Як готувати:

Візьміть невелику форму для запікання, змастіть її маслом і викладіть попередньо спасерований шпинат (обсмажений на пательні з додаванням невеликої кількості оливкової олії протягом 2-3 хвилин).

В центрі зробіть невелике заглиблення. По краях форми викладіть нарізаний помідор та шматочки м'якого сиру, рвані листочки базиліка і прошутто. Приправте сіллю і перцем.

В центр форми розбийте обережно яйце, щоб жовток лишився цілим, залийте все вершками та посипте тертим сиром. Поставте в попередньо розігріту до 180°C духовку на 8-10 хвилин. Витягніть страву та дайте постояти кілька хвилин перед вживанням. Смачного!

Поради від Інформатора: ця страва універсальна, тому її можна робити за власним смаком. Наприклад, замінити прошуто на шматочки курячого філе чи червоної риби, замість шпинату взяти руколу або суміш зелені, а ще додати перець. Також можна використати різні спеції для покращення смаку.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити