Непереможний Роккі обожнює спагеті з мітболами та сиром
Спагеті з фрикадельками (мітболами) вважається класичною стравою, яка має італійське коріння. Вона набула широкої популярності у багатьох країнах світу та має безліч варіантів приготування, від дуже атмосферно домашніх, до вишуканих ресторанних. Обожнюють страву і відомі актори, серед яких Сильвестр Сталлоне.
6 липня американський актор, режисер і сценарист Сильвестр Сталлоне святкує день народження. Йому виповнилося 79 років. Він є культовою фігурою у світі кіно, особливо у жанрі бойовиків. Найвідоміші його ролі – це Джон Рембо та Роккі Бальбоа, які і зробили Сталлоне всесвітньо відомим. Така популярність вимагає від актора бездоганного зовнішнього вигляду.
Тож окрім тренувань, він також дотримується спеціального раціону, який включає тваринний білок (курка, риба та яйця), складні вуглеводи (коричневий рис і батат), корисні жири (авокадо і горіхи) та овочі. Але інколи Сильвестр Сталлоне дозволяє собі відходити від цього харчування. І найулюбленішою його кухнею є італійська. Він просто обожнює спагеті з мітболами, сиром та томатним соусом. Інформатор підготував для вас відмінний рецепт цієї страви, який пропонуємо приготувати та смакувати, передивляючись улюблений фільм з відомим актором.
Поставте каструлю з водою закипати, щоб потім відварити спагеті, а поки готуєте фрикадельки та соус. Ставите на вогонь велику сковорідку і наливаєте трохи олії. Тим часом у миску перекладаєте яловичий фарш, додаєте до нього пармезан та подрібнену петрушку, панірувальні сухарі та яйце, сіль та перець. Все ретельно перемішуєте.
Коли олія у пательні нагрілась, формуєте і викладаєте у неї невеликі фрикадельки. Можете це робити руками, а можете двома ложками (формуєте ними кульки). Так їх лишаєте на 5-6 хвилин, а потім перевертаєте. Поки обсмажуються фрикадельки, нарізаєте цибулю та дрібните часник і викладаєте у пательню по боках від кульок.
Коли фрикадельки добре підрум'яняться, додайте в сковороду помідори і їх сік, а також лавровий лист. Зробіть вогонь мінімальним, щоб страва не смажилась, а тушкувалась. Накрийте кришкою. Тим часом вода закипіла, можете відварювати спагеті згідно інструкції до стану аль-денте. Як будуть готові, злийте воду.
У каструлю з відвареною пастою виуладіть половину томатного соусу, залишивши фрикадельки у пательні. Перемішайте. Розкладіть по тарілках, зверху викладіть фрикадельки і решту соусу, посипте пармезаном. Смачного!
Порада від Інформатора: замість консервованих помідорів візьміть свіжі, обшпарте їх окропом, зніміть шкірку і подрібніть. Це додасть соусу більш насичений смак.