Наталія Бабенко приготувала палестинський сніданок за рецептом батька

Шакшука за цим рецептом має яскравий пікантний смак

Рецепт
Секрет у додаванні гострого перцю та ще кількох інгредієнтів.

Українська акторка Наталя Бабенко 9 серпня святкує 31-й день народження. Вона відома за ролями у серіалах "Таємниці", "Зречення" та "Дзвонар", а ще фільмі "Пульс". Талант, відкритість і харизма зробили акторку улюбленицею аудиторії. Наталія часто розповідає про родину та роль батьків у становленні її, як особистості. Вони підтримували її всьому, навіть у хобі, яких було безліч. Серед інших і кулінарія. 

Вона любить готувати пасту та запікати м'ясо. А ось шакшуку завжди готує тільки по рецепту батька. За словами Бабенко, ця страва має палестинське коріння. І вона відрізняється від звичної нам. Секрет у додаванні гострого перцю та ще кількох інгредієнтів. Тож давайте приготуємо цю страву "з ноткою родинного тепла" від відомої української акторки.

Шакшука від Наталії Бабенко

Виходить смачно і з ноткою родинного тепла
Виходить смачно і поживно

Вам знадобиться:

  • томати – 6 шт.
  • гострий перець – 2 шт.
  • болгарський перець – 2 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • яйця – 8-10 шт.
  • петрушка – 2 гілочки
  • базилік – 2 гілочки
  • сіль та перець
  • олія соняшникова

Як готувати:

Приготування починаєте з овочів. Перець очищаєте від насіння та нарізаєте на невеликі кубики. Помідори заливаєте кип'ятком та лишаєте на 5-10 хвилин. Потім опускаєте їх у холодну воду, щоб відійшла шкірка. Очищаєте і теж нарізаєте на кубики. Наступний крок – подрібніть часник, перець чилі та зелень. 

Поставте на вогонь пательню та змастіть олією, як нагріється – викладайте на неї нарізані помідори та перець. Поки вони обсмажуються, збиваєте виделкою у мисці яйця і відправляєте їх до овочів. Перемішуєте і доводите до готовності. Додаєте часник та перець. 

Викладаєте на тарілку та посипаєте зеленню. Можна смакувати!

Поради від Інформатора: покращити смак шакшуки можна додавши до неї м'який сир (фета, моцарела або брі). Також можна додати цибулю, баклажани та більше спецій (зіра, кумин, куркума). Яйця можна не збивати, а просто додати до овочів. Тоді смак вийде іншим.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити