Якщо ви придбали несмачні помідори, не спішіть їх викидати
Наразі триває сезон помідорів, які є дуже поживним продуктом. У магазинах та на ринках їх величезний вибір. Від червоних і рожевих, до жовтих та коричневих. Є навіть різнокольорові. Також помідори різняться за формами та смаком. І ось з останнім інколи виникають проблеми. Серед всього різномаїття можна натрапити на кислі чи дуже тверді, а інколи помідори просто переспівші і стали мучнистими.
Щоб завжди мати на столі смачні помідори, треба знати кілька секретів. А якщо ви все-таки придбали переспівші, то не спішіть їх викидати, є лайфхаки, куди цей продукт гідно пристроїти і не втрапити на кошти. Поділився корисними порадами кулінарний путівник NYT Cooking, посилаючись на знаного шеф-кухаря.
Стиглі помідори мають найбагатшу солодкість, терпкість і соковитість. При покупці злегка натисніть на помідор і вибирайте ті, які пружні та нагадують водяні кульки. Ці помідори можна їсти одразу. Також візьміть кілька більш щільних на потім. Вони достигнуть, поки дійде черга їх споживати.
Вдома викладіть помідори плодоніжкою вниз на кухонний рушник, щоб вони не прим'ялись. Зберігати помідори краще у прохолодному місці. Так вони не дозріють надто швидко.
Помідори є однією з найскладніших культур і зрозуміти по зовнішньому вигляду, чи будуть вони смачні, доволі складно. Форма і щільність не завжди корилює їх смак. Одне можна сказати точно, неправильне зберігання зробить несмачним навіть гарний продукт.
Щоб не зіпсувати помідори не зберігайте їх у холодильнику. Там вони стануть борошнистими. Ідеальним буде тримати їх просто у прохолодному місці.
Подрібнення перезрілих помідорів у блендері або кухонному комбайні дозволить позбутися ефекту борошнистості. На основі отриманого соку можна приготувати гаспачо, який ідеально втамує у літню спеку. Також можна на основі помідорної пасти зробити соуси чи заправки до салатів.
Способів приготування помідорів безліч. Їх можна консервувати, засолювати, пекти та тушкувати. Можна також обсмажити для сальси чи зварити варення. Всі способи позбавлять помідори від борошнистості.
Якщо ви хочете з'їсти помідори, а є тільки розсипчасті, то можна відволікти увагу від структури за рахунок додавання інших продуктів. Наприклад, можна додати гострі спеції, кімчі або пасту чилі. Просто перемішайте та дайте трохи настоятись, вони зроблять помідори більш щільними.
Не соковиті помідори можуть бути результатом багатьох факторів, таких як умови вирощування, сорт, хвороби, або неправильний догляд. Враховуючи перераховані поради наступного разу ви зможете обрати смачні і соковиті.