Такий салат готується за 15-20 хвилин
Немає коли готувати вечерю, а напівфабрикати - казенні пельмені та вареники - набридли. Не біда. Сьогодні в нас рецепт ситного салату, який можна приготувати швидко, з'їсти на вечерю, а ще й узяти з собою на роботу, утрамбувавши між двома шматками хліба. Але потрібен головний основний інгредієнт - купіть дорогою додому курку-гриль. Усі інші складові цієї страви можна легко варіювати.
Змішайте курку з кількома жменями молодої руколи, великою жменею нарізаної зеленої цибулі та великою кількістю рубаної кінзи. Поріжте в суміш авокадо або два, якщо вони у вас є під рукою. Потім зробіть заправку із соку лайма - одного вичавленого соку лайма буде достатньо - вичавленого зубчика часнику та кількох крапель оливкової олії, приправленої сіллю та перцем. Полийте цим зверху і подавайте.
Але це якщо нашвидкуруч. Є варіанти позабористіші... А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Очистіть курку гриль від кісток і шкури. У принципі все м'ясо нам не знадобитися, якщо, звичайно, ви не хочете приготувати дуже велику порцію салату.
У мисці змішайте сметану, майонез, сіль, яблучний оцет, діжонську гірчицю і сушений естрагон до однорідної маси.
Додайте в заправку яблука, селеру, червону цибулю, подрібнену курку та сир чеддер і акуратно перемішайте до однорідної маси.
Подавайте курячий салат на булочках для сендвічів, круасанах або хлібі для сендвічів за вашим вибором.
Порада від Інформатора: половинки винограду без кісточок, сушена журавлина або червоні чи золотисті родзинки можуть замінити нарізані кубиками яблука. Ви також можете додати жменю будь-яких фруктів разом із яблуками для додаткової солодкої нотки в салат.