Надійний спосіб перетворити куплену курку-гриль на корисну вечерю

Такий салат готується за 15-20 хвилин

курка, рецепт
Помідори, огірки, маслини без кісточок - усі вони підійдуть для такого салату.

Немає коли готувати вечерю, а напівфабрикати - казенні пельмені та вареники - набридли. Не біда. Сьогодні в нас рецепт ситного салату, який можна приготувати швидко, з'їсти на вечерю, а ще й узяти з собою на роботу, утрамбувавши між двома шматками хліба. Але потрібен головний основний інгредієнт - купіть дорогою додому курку-гриль. Усі інші складові цієї страви можна легко варіювати.

Змішайте курку з кількома жменями молодої руколи, великою жменею нарізаної зеленої цибулі та великою кількістю рубаної кінзи. Поріжте в суміш авокадо або два, якщо вони у вас є під рукою. Потім зробіть заправку із соку лайма - одного вичавленого соку лайма буде достатньо - вичавленого зубчика часнику та кількох крапель оливкової олії, приправленої сіллю та перцем. Полийте цим зверху і подавайте.

Але це якщо нашвидкуруч. Є варіанти позабористіші... А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.

Додайте салату хрускіт і додаткову поживність, додавши ¼ склянки подрібнених горіхів волоських горіхів або мигдалю.
Додайте салату хрускіт і додаткову поживність, додавши ¼ склянки подрібнених горіхів волоських горіхів або мигдалю.

Зелений салат із куркою-гриль і сиром

Вам знадобиться:

  • 1 курка гриль;
  • 2 яблука, бажано сорту «Гала», «Фуджі» або інші солодкі та хрусткі;
  • 1 корінь селери;
  • 1 червона цибулина, чим солодша, тим краще;
  • 2 ложки сметани та майонезу;
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці (орієнтуєтеся на свій смак);
  • 100-200 г. - гострого сиру чеддер;
  • яблучний оцет за смаком;
  • сушений естрагон і будь-які ваші улюблені приправи.

Як приготувати

Очистіть курку гриль від кісток і шкури. У принципі все м'ясо нам не знадобитися, якщо, звичайно, ви не хочете приготувати дуже велику порцію салату.

У мисці змішайте сметану, майонез, сіль, яблучний оцет, діжонську гірчицю і сушений естрагон до однорідної маси.

Додайте в заправку яблука, селеру, червону цибулю, подрібнену курку та сир чеддер і акуратно перемішайте до однорідної маси.

Подавайте курячий салат на булочках для сендвічів, круасанах або хлібі для сендвічів за вашим вибором.

Порада від Інформатора: половинки винограду без кісточок, сушена журавлина або червоні чи золотисті родзинки можуть замінити нарізані кубиками яблука. Ви також можете додати жменю будь-яких фруктів разом із яблуками для додаткової солодкої нотки в салат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube