Сніданок по-канадськи: без української шинки не обійтися

На все про все у вас піде півгодини

канада, шинка, сніданок
Страва зберігається в холодильнику до одного тижня - її навіть можна їсти, не розігріваючи.

Всі гурмани світу святкують 3 березня День канадського бекону. Нехай вас не лякає ця заморська назва: канадський бекон - наша українська шинка. Свинячу корейку тримають 4-5 днів у розсолі, а потім коптять. Купіть у магазині готову, щоб приготувати дуже смачний сніданок, рецепт якого ми вам сьогодні пропонуємо. Готувати страву просто. Традиційно в Інформатора є для вас смачна порада.

Сніданок по-канадськи: без української шинки не обійтися 1
Яйця - ситні, багаті на білок і є зіркою будь-якого сніданку

Канадські кошички з беконом і яйцем

Вам знадобитися:

  • формочки для кексів;
  • курячі яйця за кількістю порцій;
  • 400 г. шинки (можна більше, залишки підуть на бутерброди);
  • 300 г. сиру чеддер (можна інший на ваш смак і, знову-таки, візьмете більше - не пропаде);
  • пучок зеленої цибулі;
  • маргарин (канадці використовують кулінарний антипригарний спрей, можна купити, але простіше знайти наші традиційні аналоги);
  • сіль, перець за смаком.
Сніданок по-канадськи: без української шинки не обійтися 2
На все про все у вас піде півгодини.

Як готувати:

Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм. Щедро змастіть стінки форми для кексів маргарином (маслом або антипригарним спреєм). Головне, щоб наша страва не пригоріла.

Покладіть по одній скибочці шинки в кожну формочку, акуратно притискаючи скибочки до дна і формуючи чашу. Скибочки, що залишилися, порвіть і заповніть ними весь простір з боків формочок для кексів. Не обов'язково, щоб вони мали ідеальний вигляд!

Розбийте по одному яйцю в кожну формочку. Намагайтеся не розмазати жовток. Хоча, якщо ви любите базіку - можете не бути обережними.

Рівномірно розподіліть тертий сир по формах, посипте зверху сіллю і перцем. Прикрасьте кожен шматочок кількома скибочками зеленої цибулі.

Випікайте 15-25 хвилин, залежно від того, наскільки застиглими ви хочете бачити жовтки. Перевірте їх щонайменше через 15 хвилин, а далі слідкуйте залежно від ваших уподобань.

Порада від Інформатора: це базовий рецепт. Експериментуйте. Можна додати шпинат, помідори, кріп або гриби (останні підсмажте або приварити заздалегідь).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube