На все про все у вас піде півгодини
Всі гурмани світу святкують 3 березня День канадського бекону. Нехай вас не лякає ця заморська назва: канадський бекон - наша українська шинка. Свинячу корейку тримають 4-5 днів у розсолі, а потім коптять. Купіть у магазині готову, щоб приготувати дуже смачний сніданок, рецепт якого ми вам сьогодні пропонуємо. Готувати страву просто. Традиційно в Інформатора є для вас смачна порада.
Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм. Щедро змастіть стінки форми для кексів маргарином (маслом або антипригарним спреєм). Головне, щоб наша страва не пригоріла.
Покладіть по одній скибочці шинки в кожну формочку, акуратно притискаючи скибочки до дна і формуючи чашу. Скибочки, що залишилися, порвіть і заповніть ними весь простір з боків формочок для кексів. Не обов'язково, щоб вони мали ідеальний вигляд!
Розбийте по одному яйцю в кожну формочку. Намагайтеся не розмазати жовток. Хоча, якщо ви любите базіку - можете не бути обережними.
Рівномірно розподіліть тертий сир по формах, посипте зверху сіллю і перцем. Прикрасьте кожен шматочок кількома скибочками зеленої цибулі.
Випікайте 15-25 хвилин, залежно від того, наскільки застиглими ви хочете бачити жовтки. Перевірте їх щонайменше через 15 хвилин, а далі слідкуйте залежно від ваших уподобань.
Порада від Інформатора: це базовий рецепт. Експериментуйте. Можна додати шпинат, помідори, кріп або гриби (останні підсмажте або приварити заздалегідь).