У кожного бувають моменти, коли ніби все добре, але всередині все одно звучить питання “чому?”. Це не драма, це просто історія життя. Ми всі ставимо собі питання, на які немає правильних відповідей.
Як смачно приготувати курку, фаршировану грибами та яблуками й апельсинами
Рецепт фаршированої курятини сподобається усім, хто полюбляє легке м'ясо птиці. Готувати його нескладно. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас пораду!
22 вересня народився український режисер, актор-комік трупи "Маски-шоу" Борис Барський. Проєкт "Маски" був надзвичайно популярним в 90-і роки.
Численні серії-короткометражки виходили на ТБ та призвичаїли українців до недолугих і смішних героїв. Серіал зробив відомою акторку Евеліну Бльоданс, а його фронтменами якраз були талановиті одесити Георгій Делієв та Борис Барський. Останній також знімався в серіалі "Курка" режисера Романа Бровка, де зіграв електрика Петровича.
Тож Інформатор пропонує вашій увазі смачнючий рецепт приготування фаршированої курятини - з грибами та з яблуками й апельсинами. Фарширована курка просто знахідка як для гурманів, так і для любителів іноді приготувати щось цікаве.

Щоб приготувати фаршировану грибами курку,
Духовку розігріваємо до 200°С. Курку натираємо зсередини й зовні сумішшю спецій із гірчицею та хріном, даємо постояти 20-30 хвилин.
Гриби та цибулю нарізаємо тонкою соломкою (нарізка жульєн). Обсмажуємо гриби та цибулю окремо на розпеченій сухій сковороді з антипригарним покриттям до утворення золотистої скоринки. Перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
Закладаємо всередину курки гриби та запікаємо в духовці до готовності (1 година – 1 година 20 хвилин).
Порада від Інформатора: Щоб курка вийшла ароматною і соковитою, замочіть її в розсолі. Візьміть 50 г солі і розведіть в 2 л води. Помістіть сюди курку і відправте в холодильник на ніч. Потім злийте розсіл, промийте курку звичайною водою і обсушіть паперовим рушником.

Щоб приготувати фаршировану яблуками та апельсинами курку,
Курку готуємо, не виймаючи скелет. Обмазуємо з усіх боків, усередині та під шкірою, а також на груднині маринадом з:
Залишаємо маринуватися в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.
Яблуко та апельсин нарізаємо на часточки й закладаємо всередину. Під шкіру закладаємо шматочки вершкового масла. Отвір закриваємо зубочистками та зв'язуємо ніжки курки.
Курку ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 40 хвилин поливаємо її соком, що виділився при запіканні й залишаємо готуватися ще на 30 хвилин. Знову поливаємо соком і запікаємо ще 10 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Порада від Інформатора: Додати більше аромату і смаку допоможе свіжа зелень. Заправте її під шкіру разом з подрібненим часником і невеликим шматочком масла. Не поспішайте подавати курку відразу. Дайте їй трохи відпочити після духовки, накривши фольгою. Тоді страва буде соковитішою!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.