Курка з дивовижною начинкою від актора Маски-шоу Бориса Барського - рецепт

Як смачно приготувати курку, фаршировану грибами та яблуками й апельсинами

Рецепт фаршированої курки
Рецепт фаршированої курятини сподобається усім, хто полюбляє легке м'ясо птиці!

Рецепт фаршированої курятини сподобається усім, хто полюбляє легке м'ясо птиці. Готувати його нескладно. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас пораду!

22 вересня народився український режисер, актор-комік трупи "Маски-шоу" Борис Барський. Проєкт "Маски" був надзвичайно популярним в 90-і роки.

Численні серії-короткометражки виходили на ТБ та призвичаїли українців до недолугих і смішних героїв. Серіал зробив відомою акторку Евеліну Бльоданс, а його фронтменами якраз були талановиті одесити Георгій Делієв та Борис Барський. Останній також знімався в серіалі "Курка" режисера Романа Бровка, де зіграв електрика Петровича.

Тож Інформатор пропонує вашій увазі смачнючий рецепт приготування фаршированої курятини - з грибами та з яблуками й апельсинами. Фарширована курка просто знахідка як для гурманів, так і для любителів іноді приготувати щось цікаве. 

Актор Борис Барський після перемоги України пропонує всім разом станцювати гопака! 
Актор Борис Барський після перемоги України пропонує всім разом станцювати гопака! 

Щоб приготувати фаршировану грибами курку,

Вам знадобиться: 

  • Курка (близько 1,5 кг) - одна.
  • Гриби (білі, печериці) - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 мл.
  • Паприка мелена - 0,5 чайної ложки.
  • Гірчиця готова - 1 столова ложка.
  • Хрін готовий - 1 столова ложка.
  • Перець чорний мелений - 0,5 чайної ложки.
  • Сіль - 0,5 чайної ложки.

Як готувати: 

Духовку розігріваємо до 200°С. Курку натираємо зсередини й зовні сумішшю спецій із гірчицею та хріном, даємо постояти 20-30 хвилин.

Гриби та цибулю нарізаємо тонкою соломкою (нарізка жульєн). Обсмажуємо гриби та цибулю окремо на розпеченій сухій сковороді з антипригарним покриттям до утворення золотистої скоринки. Перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.

Закладаємо всередину курки гриби та запікаємо в духовці до готовності (1 година – 1 година 20 хвилин).

Порада від Інформатора: Щоб курка вийшла ароматною і соковитою, замочіть її в розсолі. Візьміть 50 г солі і розведіть в 2 л води. Помістіть сюди курку і відправте в холодильник на ніч. Потім злийте розсіл, промийте курку звичайною водою і обсушіть паперовим рушником.

Фарширована курка попри невибагливість приготування - страва завжди святкова!
Фарширована курка попри невибагливість приготування - страва завжди ну майже святкова!

Щоб приготувати фаршировану яблуками та апельсинами курку,

Вам знадобиться:

  • Курка - одна.
  • Яблуко - штука
  • Апельсин - штука.
  • Часник - кілька зубчиків.
  • Гірчиця – 2 чайні ложки. 
  • Імбир мелений - до смаку.
  • Соус соєвий – 1 столова ложка.
  • Аджика - на кінчику ножа.
  • Суміш приправ для м'яса – 1 чайна ложка.
  • Розмарин сушений – 1/2 чайна ложка.
  • Олія вершкове - 30-40 г.
  • Олія - 1 столова ложка.
  • Сіль до смаку.
  • Перець чорний мелений - до смаку.

Як готувати:

Курку готуємо, не виймаючи скелет. Обмазуємо з усіх боків, усередині та під шкірою, а також на груднині маринадом з:

  • 2 чайних ложок гірчиці,
  • меленого імбиру,
  • чорного перцю,
  • аджики на кінчику ножа,
  • 1/2 чайної ложки сушеного розмарину,
  • 1 чайної ложки приправ для м'яса,
  • давленого часнику,
  • 1 столової ложки соєвого соусу,
  • 1 столової ложки рослинної олії.

Залишаємо маринуватися в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.

Яблуко та апельсин нарізаємо на часточки й закладаємо всередину. Під шкіру закладаємо шматочки вершкового масла. Отвір закриваємо зубочистками та зв'язуємо ніжки курки.

Курку ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 40 хвилин поливаємо її соком, що виділився при запіканні й залишаємо готуватися ще на 30 хвилин. Знову поливаємо соком і запікаємо ще 10 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Порада від Інформатора: Додати більше аромату і смаку допоможе свіжа зелень. Заправте її під шкіру разом з подрібненим часником і невеликим шматочком масла. Не поспішайте подавати курку відразу. Дайте їй трохи відпочити після духовки, накривши фольгою. Тоді страва буде соковитішою!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube