Як смачно приготувати курку, фаршировану грибами та яблуками й апельсинами
Рецепт фаршированої курятини сподобається усім, хто полюбляє легке м'ясо птиці. Готувати його нескладно. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас пораду!
22 вересня народився український режисер, актор-комік трупи "Маски-шоу" Борис Барський. Проєкт "Маски" був надзвичайно популярним в 90-і роки.
Численні серії-короткометражки виходили на ТБ та призвичаїли українців до недолугих і смішних героїв. Серіал зробив відомою акторку Евеліну Бльоданс, а його фронтменами якраз були талановиті одесити Георгій Делієв та Борис Барський. Останній також знімався в серіалі "Курка" режисера Романа Бровка, де зіграв електрика Петровича.
Тож Інформатор пропонує вашій увазі смачнючий рецепт приготування фаршированої курятини - з грибами та з яблуками й апельсинами. Фарширована курка просто знахідка як для гурманів, так і для любителів іноді приготувати щось цікаве.
Щоб приготувати фаршировану грибами курку,
Духовку розігріваємо до 200°С. Курку натираємо зсередини й зовні сумішшю спецій із гірчицею та хріном, даємо постояти 20-30 хвилин.
Гриби та цибулю нарізаємо тонкою соломкою (нарізка жульєн). Обсмажуємо гриби та цибулю окремо на розпеченій сухій сковороді з антипригарним покриттям до утворення золотистої скоринки. Перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
Закладаємо всередину курки гриби та запікаємо в духовці до готовності (1 година – 1 година 20 хвилин).
Порада від Інформатора: Щоб курка вийшла ароматною і соковитою, замочіть її в розсолі. Візьміть 50 г солі і розведіть в 2 л води. Помістіть сюди курку і відправте в холодильник на ніч. Потім злийте розсіл, промийте курку звичайною водою і обсушіть паперовим рушником.
Щоб приготувати фаршировану яблуками та апельсинами курку,
Курку готуємо, не виймаючи скелет. Обмазуємо з усіх боків, усередині та під шкірою, а також на груднині маринадом з:
Залишаємо маринуватися в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.
Яблуко та апельсин нарізаємо на часточки й закладаємо всередину. Під шкіру закладаємо шматочки вершкового масла. Отвір закриваємо зубочистками та зв'язуємо ніжки курки.
Курку ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 40 хвилин поливаємо її соком, що виділився при запіканні й залишаємо готуватися ще на 30 хвилин. Знову поливаємо соком і запікаємо ще 10 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Порада від Інформатора: Додати більше аромату і смаку допоможе свіжа зелень. Заправте її під шкіру разом з подрібненим часником і невеликим шматочком масла. Не поспішайте подавати курку відразу. Дайте їй трохи відпочити після духовки, накривши фольгою. Тоді страва буде соковитішою!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.