Кулінари експериментували з інгредієнтами і ось, перед вами, новий погляд на легендарну страву
А проведемо-но ми зиму по-королівськи. Ні не олійними млинцями, ними ми зустрічатимемо весну, а рецептом салату «Коронація», точніше незвичайним його варіантом. Класичну страву придумали спеціально для коронаційного обіду королеви Єлизавети II у 1953 році. По суті, це був салат із курки з каррі. Минали роки, кулінари експериментували з інгредієнтами і ось, перед вами, новий погляд на королівський салат.
Розігрійте духовку до 220°C. Розріжте цвітну капусту на суцвіття однакового розміру, залишивши дрібні цілими і розрізавши навпіл великі (не чіпайте дрібне листя). Перекладіть на деко для запікання, перемішайте з куркумою та олією і добре приправте. Запікайте близько 25 хвилин, поки вони не стануть золотистими і не обвугляться по краях.
Тим часом доведіть до кипіння невелику каструлю з водою, потім додайте яйця. Варіть протягом семи хвилин, потім злийте воду і занурте в холодну воду. Після того, як охолонуть, очистіть і розріжте на четвертинки.
Покладіть порошок каррі в миску і змішайте з двома столовими ложками щойно закипілої води. Коли суміш стане однорідною, додайте майонез, йогурт і солодкий соус (чатні). Спробуйте і відрегулюйте приправу.
Наріжте салат тонкими часточками і покладіть їх у велику миску з зеленою цибулею та іншою зеленню. Додайте смажену цвітну капусту та заправку, потім додайте яйця, посипте чорним кмином та подавайте.
Порада від Інформатора: можете сміливо додавати більше різних спецій під кулінарні уподобання. Також можна варіювати зелень, додати свіжі огірки чи оливки без кісточок.