Дар’я Білодід більше не голодує, хоча може погладшати навіть від води

Багатокомпонентна страва італійської кухні, яка дозволяє швидко насититись при цьому не перебравши з калоріями

Рецепт
Італійська страва агродольче відмінно вписалась у новий раціон спортсменки.

Українська дзюдоїстка, бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 року і дворазова чемпіонка світу, Дар’я Білодід 10 жовтня святкую день народження. Їй виповнилось 25 років. Знана спортсменка, яка є гордістю України, готова на самі відчайдушні вчинки заради мети. Наприклад, готуючись до олімпіади, вона протягом двох років майже нічого не їла. А все для того, щоб увійти у вагову категорію до 48 кг. 

Дозволяла собі лише невеликі порції по 50 грамів та воду. Але навіть за таких умов могла набрати вагу. Проте після виходу з такої дієти Білодід передивилась своє харчування і склала новий раціон, з якого виключила всю шкідливу їжу, а надала перевагу овочам та м'ясу. Обожнює у стравах поєднання кислого і солодкого, тому часто поєднує овочі з фруктами.

Італійська страва агродольче відмінно вписалась у новий раціон спортсменки. Вона універсальна. Тому можна формувати цей "конструктор" за власними вподобаннями або того, що наразі є у холодильнику. Ідеальним є поєднанням є гарбуз і фенхель. Тож давайте приготуємо цю нескладну, але дуже смачну страву.

Агродольче з гарбуза і фенхелю

Страва легка та насичена смаками
Страва легка та насичена смаками.

Вам знадобиться:

  • гарбуз – 1 кг
  • каперси – 2 ст.л.
  • кедрові горіхи – 2 ст.л.
  • оливкова олія – 8 ст.л.
  • родзинки – 2 ст.л.
  • фенхель – 300 г
  • червона цибуля – 1 шт.
  • помідори – 300 г
  • бальзамічний оцет – 2 ст.л.
  • м'ята – 30 г
  • морська сіль

Як готувати:

Гарбуз почистіть та поріжте на невеликі кубики, перекладіть у деко для випікання, застелене пергаментом, полийте оливковою олією і посоліть. Поставте у розігріту до 220 °C духовку та запікайте 25-30 хвилин до золотистої скоринки

Тим часом поставте на вогонь пательню, додайте олію та каперси. Обсмажуйте 5 хвилин, поки вони не почнуть хрустіти. Додайте кедрові горіхи і родзинки, смажте ще 2 хвилини. Перекладіть в миску.

На ту ж сковороду викладіть нарізаний на скибочки фенхель і подрібнену цибулю, додайте олію та посоліть. Тушкуйте приблизно 20 хвилин до м'якості. Додайте подрібнені помідори і бальзамічний оцет, тушіть ще 8 хвилин. Суміш має придбати консистенцію варення.

Додайте запечений гарбуз. Перемішайте. Прикрасьте листям м'яти та кедровими горішками. Смачного!

Поради від Інформатора: головне у цій страві – поєднання кислого та солодкого, тому інгредієнти можна змінювати згідно вподобань, але з урахуванням цієї характерної особливості. Тож гарбуз у страві можна замінити на карамелізовані персики чи ананас, а каперси – оливками. Також доречними у страві будуть перець, морква та кабачки.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити