Сніданок від Євгена Клопотенка: класичні сирники

Сніданок від Євгена Клопотенка вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати сирники

Сир, яйця та борошно
Сир, яйця та борошно

Рецепт класичного сніданку сирники сподобається всім, хто полюбляє цю корисну страву з дитинства. Готувати його швидко, просто та смачно. Цей класичний рецепт корисний та простий та цікавий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду

Кисломолочна їжа дуже корисна для здоров’я. Вона необхідна в щоденному раціоні дорослих і дітей. Сир легко засвоюється і сприятливо впливає на роботу багатьох внутрішніх органів. Тому сирне блюдо, іменоване сирниками, несе поживну цінність і так шановане багатьма людьми. Тож, сніданок від Інформатора не лише смачний, а й корисний.

Класичні сирники
Класичні сирники

Вам знадобиться: 

  • 400 г сиру (творога) (9 % жирності)
  • 1 яйце 
  • 3 столових ложки борошна (і додатково для паніровки)
  • 3 столової ложки цукру
  • 3-4 столових ложек соняшникової олії для смаження 
  • 1 дрібка солі 
  • 10 г ванільного цукру

Як готувати

Сир перекладіть в невелику миску. Додайте дрібку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру, і 10 г ванільного цукру. Сир для сирників можна використовувати як базарний, так і магазинний. Головне, щоб він був не кислим і не сильно вологим. 

Перемішайте все ложкою до отримання однорідної маси. Додайте 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить мокрим, то додайте на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними. 

Інформатор приготував корисну пораду: Для того, щоб сирна маса не липла до рук, смочіть долоні олією перш ніж починати ліпити сирники. 

Скатайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Придавіть кульки руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники. Запаніруйте сирники в борошні, щоб вони не втратили форму і засмажте до апетитною скоринки. Щоб видалити зайву олію з готових сирників, перекладіть їх спочатку на паперовий рушник. Потім перекладіть сирники в тарілки для подачі, посипте трохи цукровою пудрою, додайте варення або сметану. 

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube