Ця страва для пікніка називається ломо аль трапо
Сьогодні пропонуємо приготувати м'ясо за незвичайним колумбійським рецептом. І це один із найпростіших, найнадійніших, найсмачніших і відверто вражаючих способів приготування яловичини! Цю страву готують, загортаючи великий шматок яловичої вирізки в товсту скоринку солі, загортаючи в рушник, зав'язуючи та кидаючи прямо на вогонь, поки вона не приготується.
Отже, рецепт м'яса в рушнику по-колумбійськи сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради.
Занурте чистий кухонний рушник у миску з холодною водою або ненадовго промочіть його під холодним краном, потім ретельно відіжміть, щоб він був трохи вологим. Покладіть його на робочу поверхню, коротким краєм паралельно краю стільниці.
Розподіліть шар солі завтовшки не менше 1,25 см на рушник, починаючи приблизно на 2,5 см від переднього краю та просуваючись назад приблизно на 30 см, залишаючи 5 см вільного простору з кожного боку. Посипте травами та покладіть яловичину безпосередньо на сіль з найближчого до вас краю.
Обережно згорніть яловичину, доки вона повністю не буде покрита сіллю. Заправте передню сторону рушника в рулон, складіть боки, щоб утворити акуратний пакет, потім продовжуйте згортати, доки яловичина повністю не буде загорнута в рушник.
Закріпіть рушник з інтервалом від 2,5 до 5 см, зав’язуючи якомога щільніше. Загорнуту печеню обв’яжіть джутом. Запаліть вогнище, а коли все вугілля розгориться та покриється сірим попелом, розкладіть його з одного боку решітки. Покладіть яловичину безпосередньо на вугілля. Частково накрийте гриль кришкою та готуйте 10 хвилин.
Переверніть яловичину та продовжуйте готувати, доки термометр не покаже 35 C для ступеня просмаження rare або 41 C для ступеня medium-rare. Не радимо готувати довше, якщо ви хочете соковите м’ясо.
Перекладіть все на металевий піднос та залиште, доки температура всередині не досягне 49 C для ступеня просмаження rare або 54 C для ступеня medium-rare, ще приблизно 10-20 хвилин. Врешті-решт, загорнуту печеню помістіть на розпечене вугілля, аби вона зайнялася.
Пораді від Інформатора: коли будете готові подавати, обережно розколіть скоринку тильною стороною ножа, залиште трохи димної солі для подачі та викиньте пригорілий рушник та залишки солі. Використовуйте тильну сторону ножа або кондитерський пензлик, щоб видалити зайву сіль. М'ясо виходить дуже ніжне всередині - смачного!