KAZKA зранку: салат із фалафелем на сніданок від Олександри Зарицької

Салат із фалафелем на сніданок сподобається всім шанувальникам Олександри Зарицької та гурту KAZKA. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати веганський сніданок

Салат із фалафелем на сніданок від Олександри Зарицької
Салат із фалафелем на сніданок від Олександри Зарицької

Рецепт салату із фалафелем на сніданок від Олександри Зарицької сподобається всім шанувальникам гурту KAZKA. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Солістка KAZKA Олександра Зарицька
Солістка KAZKA Олександра Зарицька

Солістка KAZKA Олександра Зарицька в Інстаграм-сторіз показала свій сніданок: багато зелені та овочів, заправлених оливковою олією.

"Девід Боуї співає, салат із фалафелем на сніданок, море та яхти – ось так виглядає мій ідеальний ранок", - зазначила в публікації Олександра Зарицька.

Фалафель - це популярна вегетаріанська страва, яка є кульками з гороху з прянощами, обсмажені у фритюрі. Його подають окремо і використовують для салатів та закусок. Свіжі соковиті овочі та соус на основі кунжутної пасти відмінно доповнюють горохові «тефтельки». Такий салат особливо припаде до душі вегетаріанцям. 

Салат із фалафелем на сніданок
Салат із фалафелем на сніданок

Вам знадобиться:

Для основної страви:

  • Салат "айсберг" 100 г
  • Один болгарський перець
  • 4 помідора чері
  • Четвертинка червоної цибулини
  • 4 гілочки кінзи
  • 2 столові ложки тахіні
  • 1 столова ложка сметани
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • Чорний перець мелений за смаком

Для фалафеля

  • 1 склянка рослинної олії
  • 100 г нуту
  • Півголовки ріпчастої цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 щіпка молотого коріандру
  • 1 щіпка зіри
  • 1 столова ложка тахіні
  • 1 щіпка паприки
  • 4 гілочки кінзи
  • Половина чайної ложки розпушувача тіста
  • 1 щіпка солі

Як готувати

Промийте кілька разів нут, залийте водою кімнатної температури у співвідношенні 1:4 і залиште на 3-4 години. Помийте кінзу, салат айсберг, болгарський перець та помідори чері. Очистіть часник, і цибулю.

Спочатку приготуйте фалафель. Для цього наріжте білу цибулю невеликими шматочками. Зубчик часнику розріжте на кілька частин. З нуту злийте воду. Додайте до гороху цибулю, часник, спеції, сіль, розпушувач та тахіну. Подрібніть все за допомогою занурювального блендера до пюреподібного стану. Додайте в нутову масу листя кінзи і знову подрібніть блендером. З маси, що вийшла, сформуйте невеликі кульки - фалафель. Розігрійте олію в ковшіку або невеликій каструлі, зменште вогонь до мінімуму. Обсмажте фалафель у фритюрі 1-2 хвилини до рум'яної скоринки. Готовий фалафель викладайте на паперові рушники.

Порада від Інформатора: використовуйте для обсмажування у фритюрі тільки свіжу олію. Після використання вживати її в їжу не варто.

Приготуйте соус. Змішайте в мисці сметану, тахіну, оливкову олію, лимонний сік та чорний мелений перець. За бажанням посоліть соус.

Наріжте соломкою болгарський перець. Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями. Помідори черрі розріжте навпіл. Порвіть салат айсберг руками та викладіть на велику плоску тарілку. Додайте болгарський перець, червону цибулю та помідори чері. Розріжте фалафель навпіл і викладіть зверху на овочі. Заправте салат соусом і прикрасьте рубаною кінзою.

Раніше Інформатор писав:

Солодка чи солона: фірмова сирна запіканка від Дмитра Коляденка
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube