Цей рецепт картоплі неординарний і дозволяє на звичну страву подивитись з іншого боку
Українська музична продюсерка, співзасновниця продюсерського центру Pomitni та екс-дружина Потапа (Олексій Потапенко) Ірина Горова 20 грудня відзначає свій день народження. Їй виповнилось 48 років. Вона виглядає приголомшливо, навіть у домашньому одягу і без макіяжу. Все завдяки спорту і правильному харчуванню.
Продюсерка багато разів розповідала шанувальникам, як мати гарний вигляд та бути активною і здоровою. Перше – це закрити рота і не закидати у нього будь-що. Харчування має бути розумним, а калорії порахованими. Вона прибрала зі свого раціону солодке та вироби з борошна. Навіть вживання картоплі обмежила. Хоча дуже любить смажену з цибулькою.
Але щоб мати гарну фігуру відає перевагу кориснішим стравам, а картоплю готує дієтичним методом – відварює чи запікає. Також можна приготувати канарським способом. Це коли картопля вариться у великій кількості солі. Вона виходить дуже ніжна всередині. А соуси з цієї кухні будуть гарним додатком до неї.

Візьміть картоплю середнього розміру, помите та покладіть у каструлю. Налийте воду, щоб вона тільки покрила картоплю. Засипте сіллю і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. У процесі варіння кілька разів переверніть картоплю. Не проколюйте її.
Вода має випаруватись, а якщо ні, то злийте її та лишіть каструлю на вогні ще на кілька хвилин, щоб вона висохла і покрилась кристалами солі. Приготуйте соуси. Складіть інгредієнти у блендер та перебийте до однорідності. Спочатку зелений, потім червоний. Викладіть у соусниці.
Картоплю їдять зі шкіркою. Якщо вона занадто солона, то можна трохи її зняти за допомогою паперового полотенця.
Поради від Інформатора: щоб покращити смак канарської картоплі, її можна відварити з часником, цибулею або спеціями. Після варіння для ніжності та аромату можна додати трохи вершкового масла.