Екс-дружина Потапа Ірина Горова пішла на жертви заради фігури: але ж є вихід - картопля по-канарськи

Цей рецепт картоплі неординарний і дозволяє на звичну страву подивитись з іншого боку

Рецепт
Все вирішують соуси та спосіб приготування.

Українська музична продюсерка, співзасновниця продюсерського центру Pomitni та екс-дружина Потапа (Олексій Потапенко) Ірина Горова 20 грудня відзначає свій день народження. Їй виповнилось 48 років. Вона виглядає приголомшливо, навіть у домашньому одягу і без макіяжу. Все завдяки спорту і правильному харчуванню.

Продюсерка багато разів розповідала шанувальникам, як мати гарний вигляд та бути активною і здоровою. Перше – це закрити рота і не закидати у нього будь-що. Харчування має бути розумним, а калорії порахованими. Вона прибрала зі свого раціону солодке та вироби з борошна. Навіть вживання картоплі обмежила. Хоча дуже любить смажену з цибулькою.

Але щоб мати гарну фігуру відає перевагу кориснішим стравам, а картоплю готує дієтичним методом – відварює чи запікає. Також можна приготувати канарським способом. Це коли картопля вариться у великій кількості солі. Вона виходить дуже ніжна всередині. А соуси з цієї кухні будуть гарним додатком до неї.

Канарська картопля з соусами

Для цієї страви краще взяти молоду картоплю
Для цієї страви краще взяти молоду картоплю.

Вам знадобиться:

Картопля:

  • картопля – 1 кг
  • вода – 800 мл
  • сіль – 200 г

Соус моху верде (зелений):

  • солодкий зелений перець – 1 шт.
  • петрушка – 3 гілочки
  • кріп – 3 гілочки
  • оливкова олія – 100 мл
  • яблучний оцет – 1 ст.л.
  • сіль і перець

Соус моху роху (червоний):

  • солодкий червоний перець – 1 шт.
  • солодка паприка – 1 ст.л.
  • оливкова олія – 100 мл
  • яблучний оцет – 1 ст.л.
  • часник, кмин – 1/2 ч.л.
  • сіль і перець

Як готувати:

Візьміть картоплю середнього розміру, помите та покладіть у каструлю. Налийте воду, щоб вона тільки покрила картоплю. Засипте сіллю і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. У процесі варіння кілька разів переверніть картоплю. Не проколюйте її.

Вода має випаруватись, а якщо ні, то злийте її та лишіть каструлю на вогні ще на кілька хвилин, щоб вона висохла і покрилась кристалами солі. Приготуйте соуси. Складіть інгредієнти у блендер та перебийте до однорідності. Спочатку зелений, потім червоний. Викладіть у соусниці. 

Картоплю їдять зі шкіркою. Якщо вона занадто солона, то можна трохи її зняти за допомогою паперового полотенця. 

Поради від Інформатора: щоб покращити смак канарської картоплі, її можна відварити з часником, цибулею або спеціями. Після варіння для ніжності та аромату можна додати трохи вершкового масла.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити