Джокер з виделкою: Хоакін Фенікс показав, що робити з макаронами

Актор не просто вегетаріанець, а веган з раннього дитинства

Рецепт
Макарони мають неймовірний смак та аромат.

Американський актор Хоакін Фенікс, який отримав широку популярність завдяки фільмам "Гладіатор" та "Джокер", відзначає 28 жовтня день народження. Йому виповнився 51 рік. Хоакін Фенікс є володарем "Оскара" та BAFTA, ще він один з найталановитіших акторів сучасності. Його майстерність дозволяє створювати як складні, так і чарівні образи.

Хоакін Фенікс – не просто вегетаріанець, а веган з раннього дитинства. Він не лише дотримується такого харчування, а й способу життя. Багато рецептів він створює за власними вподобаннями. Вони виходять унікальними і дуже смачними. Навіть відомі шеф-кухарі повторюють їх. Наприклад, макарони у сирному (веганському) соусі. Ця страва не просто смачна, вона неймовірно смачна та ароматна.

Тож давайте і ми приготуємо макарони за унікальним рецептом відомого актора. А рецепт наведено нижче, та ще й з порадами від Інформатора, щоб вони стали ще смачнішими.

Запечені веганські макарони під сирним соусом від Хоакіна Фенікса

Хрустка скоринка робить макарони ще смачнішими
Хрустка скоринка робить макарони ще смачнішими.

Вам знадобиться:

  • кокосовий грецький йогурт – 1/2 склянки
  • кокосове молоко – 1 склянка
  • порошок чилі – 1/4 ч.л.
  • часниковий порошок
  • щіпка солі
  • чорний перець
  • сушена петрушка
  • цибульний порошок
  • соєвий соус – 3 ч.л.
  • куркума – 1/3 ч.л.
  • харчові дріжджі – 1/2 склянки
  • веганський твердий сир – 1/2 склянки
  • веганський бульйон – 1/2 кубика
  • кукурудзяне борошно – 2 ч.л.
  • панірувальні сухарі з трав та часнику

Як готувати:

Відварюєте макарони. Берете невеликий сотейник та всипаєте до нього порошок чилі та часниковий, щіпку солі, чорний перець, сушену петрушку та цибульний порошок. Вливаєте кокосове молоко та йогурт. Доведете до кипіння, постійно помішуючи.

Додаєте натертий веганський твердий сир, панірувальні сухарі. Доводите до кипіння. Вливаєте соєвий соус. Знову доводите до кипіння та вливаєте веганський бульйон з розведеним у ньому кукурудзяним борошном. Доводите на невеликому вогні до загустіння, постійно помішуючи. 

Всипаєте у суміш відварені макарони. Перемішуєте та пересипаєте у деко. Змішуєте панірувальні сухарі з трав та часнику і твердий сир. Висипаєте їх зверху. Ставите у розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин. Має утворитись рум'яна скоринка. 

Також можна запекти разом з макаронами чіабату, натерту сумішшю спецій, зелені та часнику. Посипаєте свіжою зеленню і можна споживати

Поради від Інформатора: можна експериментувати з різними видами сиру для насиченішого смаку, а ще можна обсмажити гриби з часником для насиченого аромат. Додайте жменю свіжого шпинату, він збагатить страву.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити