Дантес замахнувся на французьку кухню, але в українському виконанні

Ця страва схожа на паштет, але має більш грубу текстуру з невеличкими шматочками м'яса

Володимир Дантес
Основний інгредієнт страви - куряче м'ясо.

Український співак та телеведучий Володимир Дантес 28 червня святкує свій день народження. У вільний час він полюбляє читати книжки і готувати. За словами відомого виконавця, саме у приготуванні смачних страв він черпає натхнення. Ще він дуже полюбляє спостерігати за тим, як його стравами смакують близькі.

Дантес неодноразово розповідав, як дивує свою кохану дружину нестандартними стравами. Інколи настільки заглиблюється у готовку, що може зробити справжній банкет. Однією з його улюблених страв є рієт з курки. Це французька страва, яка нагадує паштет. Але структура у цього грубіша, а аромат більш виражений.

 Рієт з курки від Дантеса 

Страва смачна та поживна
Страва смачна та поживна.

Вам знадобиться:

  • курчата – 9 штук (вага близько 700-800 гр)
  • масло вершкове – 1 кг
  • сіль копчена – 100 гр
  • чебрець свіжий – 20 гр
  • суміш перців – 20 гр
  • олія оливкова – 200 мл
  • морква – 1 кг
  • цибуля – 1 кг
  • корінь селери – 1 кг
  • пастернак – 500 гр
  • часник – 50 гр
  • вода – 1 л
  • хліб для презентації

Приготування:

Дантес обожнює дивувати близьких смачними стравами
Дантес обожнює дивувати близьких смачними стравами.

Починати процес приготування цієї страви потрібно з підготовки курей. Берете не дуже великих за розміром курчат, миєте та розрізаєте їх навпіл. Потім натираєте з усіх сторін копченою сіллю. Берете велику каструлю, на дно наливаєте оливкову олію і викладаєте у неї курчат. Додаєте часник, чебрець, суміш перців та заливаєте водою. Відправляєте варитись приблизно на 30 хвилин.

Тим часом чистите овочі від шкірки та нарізаєте на дрібні кубики. Висипаєте їх на велику пательню, додаєте олію та тушкуєте на невеликому вогні. Овочі мають стати м'якими. Додаєте до них сіль та перець за смаком. Коли вони приготувались, відправляєте у блендер та перебиваєте, поступово додаючи вершкове масло.

Коли курка зварилась, дістаєте її з каструлі та даєте трохи охолонути. Відділяєте м'ясо від кісток та дрібните ножем. У великій мисці змішуєте подрібнене м'ясо та овочі. Додаєте свіжий чебрець. Страва готова. Подається рієт з багетом. 

Порада від Інформатора: цибуля та морква - це традиційні овочі, а от якщо додати до рієту яблуко або грушу – він вийде більш солодким, а сушені томати додадуть незвичної кислинки. Також можна додати гриби або болгарський перець.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube