Проста страва, яка цілком гідна ресторанної подачі та схвальних відгуків
Американська акторка і модель Дакота Джонсон, яка відома роллю Анастейші Стіл у фільмі "П'ятдесят відтінків сірого", 4 жовтня відзначає 36 день народження. Вона є представницею акторської династії й поводиться у кадрі дуже впевнено, відмінно вживаючись у роль. А її неперевершена струнка фігура змушує позаздрити.
Щоб бути завжди у формі Дакота Джонсон дотримується плану харчування "3-2-1". Тобто вона їсть тричі на день, двічі протягом дня перекушує та щодня випиває не менше літра води. У раціоні акторки є білки, складні вуглеводи, багато клітковини і правильних жирів. Тобто обирає продукти, які їй дають енергію, щоб мати гарне самопочуття протягом дня.
Проте страви, за словами Дакоти, мають бути не лише корисними, а й смачними та естетично привабливими. Тому вона намагається поєднувати в них різнокольорові продукти. Запіканка с квасолі є фаворитом акторки. Бо не тільки збалансована і на довго дає відчуття ситості, а ще й неймовірно гарна. При цьому готується менш ніж за пів години. То що, спробуємо приготувати страву від зірки Голлівуду?
Увімкніть духовку, щоб розігрілась до 180 градусів. Візьміть форму для запікання та викладіть у неї підсмажену квасолю, утворивши рівний шар. У невеликій мисці з'єднайте вершковий сир, сметану, приправу тако та подрібнений часник, ретельно перемішайте. Викладіть суміш зверху на квасолю.
Поставте у духовку на 15-20 хвилин. Вийміть форму з духовки і посипте запіканку сиром чедер. Поверніть у духовку ще на 2-3 хвилини, сир має розплавитись. Тим часом наріжте помідор кубиком, а цибулю тонкими скибочками, кінзу подрібніть, за бажанням оливки розріжте навпіл.
Вийміть форму з духовки та посипте запіканку овочами. За бажанням прикрасьте сметаною. Подавайте з тостами чи галетами.
Поради від Інформатора: страва буде більш ніжна, якщо використати відварену білу квасолю. Також гармонійними доданками стануть гриби і морква. Сметану можна замінити на вершки для насиченого смаку. Ще можна поекспериментувати з приправами, тим самим зробивши запіканку більш ароматною.