Враховуючи любов до борщу і квашеної капусти можна припустити, що від капусняка артист не відмовився б
Відомий український актор і співак Андрій Данилко, який виступає в образі Вєрки Сердючки, 2 жовтня святкує день народження. Йому виповнилось 52 роки. Попри публічність, артист намагається тримати у секреті особисте життя. І це йому вдається доволі вдало. А ось щодо власних вподобань у кіно, музиці, одязі та їжі Данилко розповідає, але теж не дуже охоче.
Знаний артист віддає переваги звичайним стравам української кухні. Любить борщ та відварену курку. Не відмовиться від картоплі у кожушках та оселедця, квашеної капусти й солоного огірочка. Серед делікатесів віддає перевагу фуа-гра, але Данилко завжди бентежать маленькі порції цієї страви.
"Як же обійтися без борщу, справжнього, з м'ясом? Тим більше, що немає двох людей, які б готували його однаково – борщ у всіх різний. Картопля в мундирі, квашена капуста, мариновані огірки, оселедець – те, що в народі називають "набором алкоголіка". Необов'язково, звичайно, випивати – хоча під таке «оформлення» – чому б і ні?", – розповів Данилко.
Враховуючи любов до борщу і квашеної капусти можна припустити, що від капусняка Андрій Данилко теж не відмовився б. А поки це питання лишається без відповіді, пропонуємо приготувати цю класичну страву української кухні. Тим паче, що за вікном осінь і ввечері хочеться поласувати смачною гарячою стравою.
Починайте приготування з м'яса. Наріжте його на крупні шматки, складіть у велику каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Варіть 1,5-2 години. Тим часом на пательню викладіть квашену капусту і тушіть її на маленькому вогні.
Почистіть і наріжте кубиками цибулю, моркву та корінь петрушки. Викладіть на іншу пательню та обсмажте, додавши вершкове масло. Коли овочі стали м'якими, додайте борошно і гарно перемішайте. Додайте трохи бульйону. Тушіть.
Картошку почистіть та наріжте на великі шматки, закиньте у каструлю з м'ясом, коли воно майже приготувалось. Через 10 хвилин після закипання додайте ще обсмажену квашену капусту, а потім засмажку. Гарно перемішайте, посоліть.
Поки капусняк готується, перемеліть сало з часником і додайте дрібно нарізану петрушку. Викладіть отриману суміш у каструлю зі стравою та лишіть покипіти ще на 5-10 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте капусняку трохи постояти. Смачного!
Поради від Інформатора: щоб покращити смак, можна додати до засмажки ложку томатної пасти чи свіжі помідори. Кислинку регулюйте промиваючи капусту. Якщо вона занадто кисла, то додайте трохи цукру. Щоб надати капусняку кремової текстури подавіть виделкою картоплю. Страва смакує гарячою, за сметаною та свіжим хлібом.