Чия зіркова паска смачніша: Падалко, Полякова і Кароль поділилися секретами

Пропонуємо вашій увазі дві паски з тіста та одну з сиру

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поарди, лайфхак, паски, Великдень
Ці чудові рецепти пасок сподобаються вашій родині, який би рецепт ви не обрали!

Великдень вже у неділю! Більшість українських жінок печуть паски на власній кухні, аби пригощати головним кулінарним символом свята родину, рідних та близьких. Ми зібрали для вас рецепти зіркових пасок на будь-який смак. Рецепти зіркових пасок сподобаються всім українцям. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор традиційно має для вас кулінарні поради! 

Паска від Марічки Падалко

Вам знадобиться:

  • Борошно - 700 г.
  • Молоко - 150 мл.
  • Яйця - 6 штук.
  • Вершкове масло - 160 г.
  • Цукор - 1 склянка.
  • Дріжджі (в брикеті, не сухі) - 40 г. 
  • Ванілін - 1 чайна ложка. 
  • Сіль - дрібка.
  • Родзинки, цукати, горішки - до смаку.

Як готувати:

Нагрійте молоко до кімнатної температуру, розведіть в ньому дріжжі і 1 столову цукру. Додайте в цю суміш 200 г просіяного борошна. Ретельно перемішайте, накрийте рушником. І на 30 хвилин поставте в тепле місце.

Тим часом відділіть жовтки від білків. Білки сховайте в холодильник. До жовтків додайте весь цукор і ретельно перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться, а суміш не стане білою.

Розтопіть масло, можна в мікрохвильовці, і дайте йому охолонути. Тим часом суміш в теплому місці мусила вже  збільшитися вдвічі, додайте туди перетерті жовтки, масло, ванілін і сіль. Тісто різко "впаде", пізніше воно підніметься ще раз.

Білки збийте у густу білу непрозору піну - міксером або комбайном. До тіста додайте решту борошна, не забудьте його просіяти. І нарешті додайте білки. Перемішайте все дуже обережно, без "вимішування".

Готове тісто знов поставте в тепле місце, аби воно вдвічі збільшилося в об'ємі. Перед тим, як далі працювати з тістом вже можна включити духовку на розігрів. Додайте в тісто родзинки. Залиште тісто з родзинками чи цукатами ще трохи постояти в теплі, а поки приготуйте формочки.

Змастіть їх рослиною олією, заповніть половину форми тістом і залиште на 15 хвилин в теплі, щоб знов підійшло. Відправте в духовку на 35 хвилин при температурі 170 С. Змастіть готові паски глазуррю та задекоруйте. 

Порада від Інформатора: розпарені родзинки перед тим, як додати до тіста, можна обваляти в борошні.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Марічка Падалко (@marichkapadalko)

Паска від Олі Полякової

Вам знадобиться:

Для опари:

  • Молоко - 300 мл.
  • Борошно - 300 г.
  • Живі дріжджі - 75 г.
  • Цукор - 1 чайна ложка. 

Для тіста:

  • Яйця - 18 яєць: 18 жовтків, 9 білків.
  • Цукор - 550 г.
  • Борошно - 1 кг 200 г.
  • Вершкове масло - 400 г.
  • Цедра лимона - 1 штука. 
  • Цедра апельсинів - 2 штуки.
  • Сік апельсинів - 2 штуки.
  • Ваніль - до смаку.
  • Сіль - 5-7 г.
  • Родзинки, замочені у коньяку або у воді.

Для глазурі:

  • Білки - 9 штук.
  • Цукор - 11 столових ложок.

Як готувати:

Візьміть 300 мл молока, обережно змішайте з 75 г дріжджів і додайте 300 г борошна. Також додайте до опари 1 чайна ложку цукру, гарненько все перемішайте і залиште "відпочити" на 30 хвилин у темному місці.

Далі розділіть жовтки та білки 9 яєць, відставте білки на глазур, а жовтки відправляйте в комбайн. Сюди ж додайте ще 9 яєць - і білки, і жовтки, і висипте 550 г цукру. Усе це змішайте до високої піни. Після цього дрібно натріть цедру 2 апельсинів і вичавіть з них сік. В

ізміть насадку для замішування тіста, якщо у вас така є, додайте у створену яєчну масу - опару, і потихеньку замісіть тісто, додаючи цедру апельсина та вводячи борошно.

Поки замішується тісто, замочіть родзинки в коньяку або воді на одну годину. Невеликими шматочками додайте у тісто, що замішується, 400 г вершкового масла і трохи ванілі. За потреби додайте в тісто молоко або сік чи, навпаки, борошно.

Залиште замішане тісто відпочити на 20 хвилин і після цього вимішуйте його ще 10-15 хвилин. І тепер - знову чекайте! Але тепер 30 хвилин, доки тісто підійде. Не забудьте додати в тісто - родзинки.

Обережно викладіть тісто на змащений олією килимок і поділіть його так, щоб у кожній формі воно займало не більше 1/3 місця. Тісто у форми найкраще викладайте у формі кульки, але якщо цього не вийде, не страшно.

Накрийте паски у формочках рушниками і залиште ще на 30 хвилин. Тепер випікайте паски. Розігрійте духову шафу до 190 С і поставте випікатися 15 хвилин, потім зменшіть до 160-170 С. Духовку 30 хвилин відкривати не можна!

Маленьким паскам достатньо 30 хвилин випікання, великі залиште трохи надовше, перевіряючи час від часу. Тим часом приготуйте глазур. Візьміть 9 холодних яєчних білків, додайте 11 столових ложок цукру і збийте їх до стоячої піни. Прикрасьте ще теплі паски глазур’ю та посипкою.

Порада від Інформатора: використовуйте борошно з високим % білка, від 13 до 16. Адже що вищий у борошні вміст білка, то кращою вийде паска! 

Сирна паска від Тіни Кароль

Вам знадобиться:

  • Сир - 1 кг.
  • Вершки 10% жирності - 1 склянка.
  • Яйця - 5 штук. 
  • Цукор - 2 склянки.
  • Вершкове масло - 1 пачка.
  • Родзинки світлі - жменька.
  • Волоські горіхи - до смаку.
  • Цукати - до смаку.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик.
  • Цедра лимона - 1 штука.

Як готувати:

Відокремте жовтки від білків і збийте, додайте вершки і доведіть до кипіння на каструлі з товстим дном, постійно помішуючи. Поки маса остигає, обсмажте горіхи на сухій сковороді, а родзинки вимийте і просушіть.

Натріть цедру лимона. У масу, що остигнула, покладіть сир, вершкове масло і ретельно розітріть. Потім додайте родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор і добре перемішайте.

Суміш викладіть у форму для Великодня на два шари вологої марлі і поставте в холодильник під гніт на 12 годин. 

Порада від Інформатора: готову паску можна прикрасити цукатами, глазур'ю, посипками.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube