8 геніальних способів зробити переперчену страву приємною для всіх

Процес приготування їжі багато в чому є творчим процесом, і в пориві натхнення кожен може помилитися з пропорціями

Вогонь з рота через гостру страву
Скуштувавши його на смак заздалегідь, досить складно правильно розрахувати потрібну кількість

Не всі перці однакові за гостротою. Іноді навіть скуштувавши його на смак заздалегідь, досить складно правильно розрахувати кількість, яку потрібно додати до страви. Крім того, процес приготування їжі багато в чому є творчим процесом, і в пориві натхнення кожен може помилитися з пропорціями.

8 способів, які допоможуть знизити градус гостроти та врятувати обід чи вечерю:

Додавання води не врятує ситуацію. Справа в тому, що перець не розчиняється у воді, тому вода не позбавить супу від гостроти.

Якщо ви переперчили першу страву і відразу ж зрозуміли це, постарайтеся не перемішувати її, залиште на 10-15 хвилин їжу в спокої, а потім акуратно злийте ваш суп або борщ в інший посуд, але не весь - на дні слід залишити трохи рідини з перцем. Зазвичай перець і деякі інші спеції осідають на дні, тому таким нехитрим способом можна трохи прибрати зайвий перець.

Додайте цукор. Цукор нівелює гіркоту перцю, якщо насолода доречна у блюді. Надто гостру страву цукор не врятує, але якщо ви лише злегка переборщили з перцем, то щіпка цукру чи меду може виправити ситуацію.

Залежно від того, яку саме страву ви переперчили, можете додати один із інгредієнтів для зменшення гостроти. Наприклад, якщо це суп, то додайте більше бульйону. Якщо це квасоля або томатна страва, потрібно додати більше рису.

Додати сметану. Цей прийом підходить для густих страв. Сметана не вплине значним чином на зовнішній вигляд страви, але допоможе зробити смак трохи м'якшим. Так, ніжна консистенція цього продукту приглушить гостроту перцю. Достатньо буде 2 столових ложок. Замість сметани можна використовувати і якийсь інший кисломолочний продукт. Наприклад, натуральний йогурт.

Приготуйте овочевий салат. Свіжі овочі беруть на себе гостроту, тому для переперченого гарніру чудово підійде салат. Вибирайте такі овочі, які містять багато води - огірки, помідори, зелень.

Переперчені м'ясні страви їсти можна з прісним гарніром. Або змішайте м'ясо з дрібно нарізаним ананасом і залиште на 20 хвилин. Ананас вбере гостроту.

Додати злаки або горіхи. Якщо це доречно, в надперчену страву можна додати горіхи, кунжут і кунжутну пасту, насіння льону, висівки. Злаки та горіхи вберуть зайву гостроту і додадуть цікаву нотку у страву.

У будь-якого кулінара трапляються помилки на кухні. Не помиляється лише той, хто нічого не готує. Не засмучуйтесь, якщо переборщили з перцем у блюді і воно стало надто гострим, тому що тепер ви знаєте, що робити.

Раніше Інформатор писав про продукти, які дуже тупо варити та смажити.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube