У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Ці овочі не можна піддавати термічній обробці - смажити на сковороді або варити в окропі
Існує перелік продуктів, які не можна варити або смажити, але багато хто з нас робить одну і ту ж помилку. Справа в тому, що при такому приготуванні ці овочі втрачають усі корисні речовини. Тому Інформатор розповість, які продукти слід їсти лише у сирому вигляді, без смаження та відварювання.
Болгарський перець має один із найвищих рівнів вмісту вітаміну С. Але навіть при мінімальній термічній обробці, його корисність втрачається вчетверо. Тому його варто їсти лише у сирому вигляді, а ось при використанні у стравах перець просто стає приємною на смак пряністю.
Сімейство капустних, які багаті антиоксидантами і мають можливість попереджати розвиток ракових пухлин. Але якщо піддавати ці овочі термічній обробці, то жодної користі від них не буде. До сімейства капустяних відноситься не тільки капуста, але і такі овочі та зелень, як рукола, редис, хрін, гірчиця, редька, васабі, білокачанна, червона, брюссельська, савойська, пекінська, цвітна капусти, броколі та кольрабі.
У броколі багато вітамінів А, С та кальцію. Але якщо зварити цей овоч до повної готовності, в ньому виявиться на 40% менше корисних речовин, ніж у сирому вигляді.
Помідор містить магній та цинк, які при термічній обробці повністю зникають. Тому цей овоч втрачає від 90 - 100% своєї користі при термічній обробці.
Спаржа - незамінне джерело вітамінів А, С, Е, K, групи, а також фолієвої кислоти. Але обсмажування позбавляє цей овоч більшості корисних властивостей.
Часник вважається дуже дієвим засобом боротьби з різними вірусами. Але лише у сирому вигляді. Смажений часник може мати лише приємний аромат.
Імбир містить у своєму складі вітаміни А, С, В1, В2. Але так само, як і часник, термічна обробка - це лише поширення аромату та знищення всіх поживних речовин.
Буряк також найбільш корисні в сирому вигляді або лише злегка провареної, хоча багато хто не звикли так її вживати. Однак це джерело фолієвої кислоти, яка є дуже корисною для організму. Проте, якщо довго варити цей овоч, близько 30% цієї речовини втрачається.
Ці овочі не можна піддавати термічній обробці - смажити на сковороді або варити в окропі. Найкраще вибрати альтернативні способи приготування - на пару або бланшування (ошпарювання), а в ідеалі вживати їх у сирому вигляді, якщо немає проблем із ШКТ.
Раніше Інформатор писав про головні помилки при приготуванні кабачків.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.