Страва цілком може претендувати на ресторанну, хоча і вимагає мінімум часу на приготування
Данський актор Ніколай Костер-Вальдау 27 липня святкує 55 день народження. Він дуже харизматичний й зіграв багато ролей у різножанрових картинах. А найбільшої слави йому принесла роль Джеймі Ланністера у фентезі "Гра престолів". Кольчуга і меч актору дуже пасували, як і граційна їзда на коні. Проте і кулінарний ніж, на який він змінив меч, теж не погано виглядав у руках Костера-Вальдау. Хист до кухні він показав у картині "Смак голоду".
У картині він зіграв роль данського шеф-кухаря, що намагається досягти визнання. І це вийшло у нього неймовірно. Як розповідав актор, для ролі кухаря він пройшов навчання у різних шефів ресторанів, бо до цього ніколи не тримав професійний ніж у руках. Деякі страви у Костера-Вальдау виходили напрочуд гарно. Серед них традиційні данські тарталетки з м'ясом. Рецепт приготування не складний, а страва виходить смачна. Тож давайте готувати!
Помийте куряче філе та поставте варитись. Коли закипить, дайте його поваритись 5 хвилин, потім злийте воду та ще раз промийте. Потім знову покладіть у каструлю, залийте водою та бульйоном і після закипання варіть 20 хвилин. Вийміть курку та дайте трохи охолонуть, потім поріжте на невеликі кубики. Бульйон збережіть.
В окрему посудину налийте води та поставте на вогонь, як закипить, покладіть туди спаржу. Через 2 хвилини дістаньте, вона має лишитись яскраво-зеленою, хрумкою. Наріжте на дрібні шматочки.
Переходите до приготування соусу. На пательню відправляєте вершкове масло, як розтопиться, додаєте муку і гарно розмішуєте. Потім обережно вводите молоко та трохи бульйону від курки. Гарно перемішуєте, поки не вийде однорідним. Сіль і перець додаєте за смаком.
Коли соус буде готовий, перекладаєте у нього курку і спаржу. Перемішуєте. Берете тарталетки і викладаєте у них отриману суміш. Прикрашаєте свіжою зеленню.
Порада від Інформатора: для більш насиченого смаку можна додати натертий сир, а курку не відварити, а запекти, додавши спеції. Спаржу теж можна трохи обсмажити на пательні з часником та травами, тоді її смак буде вираженим.