Змінив меч на кухарський ніж: Ніколай Костер-Вальдау готує сніданок із Данії

Страва цілком може претендувати на ресторанну, хоча і вимагає мінімум часу на приготування

Рецепт
Спаржа додає тарталеткам особливого смаку.

Данський актор Ніколай Костер-Вальдау 27 липня святкує 55 день народження. Він дуже харизматичний й зіграв багато ролей у різножанрових картинах. А найбільшої слави йому принесла роль Джеймі Ланністера у фентезі "Гра престолів". Кольчуга і меч актору дуже пасували, як і граційна їзда на коні. Проте і кулінарний ніж, на який він змінив меч, теж не погано виглядав у руках Костера-Вальдау. Хист до кухні він показав у картині "Смак голоду".

Актор постійно мешкає в Данії, в районі Конгенс Люнгбю (Копенгаген).
Актор постійно мешкає в Данії, в районі Конгенс Люнгбю (Копенгаген).

У картині він зіграв роль данського шеф-кухаря, що намагається досягти визнання. І це вийшло у нього неймовірно. Як розповідав актор, для ролі кухаря він пройшов навчання у різних шефів ресторанів, бо до цього ніколи не тримав професійний ніж у руках. Деякі страви у Костера-Вальдау виходили напрочуд гарно. Серед них традиційні данські тарталетки з м'ясом. Рецепт приготування не складний, а страва виходить смачна. Тож давайте готувати!

Данські тарталетки з куркою і спаржею від Ніколая Костера-Вальдау

Традиційна страва данської кухні
Традиційна страва данської кухні.

Вам знадобиться:

  • філе курки – 500 г
  • вода – 1,5 л
  • бульйон – 200 мл
  • молоко – 200 мл
  • вершкове масло – 70 г
  • борошно – 4 ст.л.
  • спаржа – 400 г
  •  тарталетки

Як готувати:

Помийте куряче філе та поставте варитись. Коли закипить, дайте його поваритись 5 хвилин, потім злийте воду та ще раз промийте. Потім знову покладіть у каструлю, залийте водою та бульйоном і після закипання варіть 20 хвилин. Вийміть курку та дайте трохи охолонуть, потім поріжте на невеликі кубики. Бульйон збережіть.

В окрему посудину налийте води та поставте на вогонь, як закипить, покладіть туди спаржу. Через 2 хвилини дістаньте, вона має лишитись яскраво-зеленою, хрумкою. Наріжте на дрібні шматочки.

Переходите до приготування соусу. На пательню відправляєте вершкове масло, як розтопиться, додаєте муку і гарно розмішуєте. Потім обережно вводите молоко та трохи бульйону від курки. Гарно перемішуєте, поки не вийде однорідним. Сіль і перець додаєте за смаком. 

Коли соус буде готовий, перекладаєте у нього курку і спаржу. Перемішуєте. Берете тарталетки і викладаєте у них отриману суміш. Прикрашаєте свіжою зеленню. 

Порада від Інформатора: для більш насиченого смаку можна додати натертий сир, а курку не відварити, а запекти, додавши спеції. Спаржу теж можна трохи обсмажити на пательні з часником та травами, тоді її смак буде вираженим.

Стежте за нами у Viber

Image
Оперативні новини та розбори: Україна, світ, війна. Підпишиться👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити