Страва, завдяки якій Дженніфер Лопес має сталевий прес

Цей боул від відомої співачки є збалансованим варіантом для обіду або вечері

Дженніфер Лопес
Страва з сочевиці поживна та корисна.

Відома американська акторка та співачка Дженніфер Лопес 24 липня відзначає 56-й день народження. Вона є дворазовою номінанткою премії "Золотий глобус", а ще ушанована зіркою на Алеї слави у Голлівуді. Джей Ло у плані зовнішності може дати фору навіть молодим зіркам, все завдяки тому, що вже багато років дотримується здорового способу життя, включаючи "чисте" харчування та регулярні фізичні навантаження.

Світова знаменитість надає перевагу свіжим, органічним продуктам, які багаті на білки, корисні жири та вуглеводи. А цукор, газовані напої та оброблені продукти – не входять у її щоденний раціон. Таке харчування, за словами Джей Ло, робить її енергійною та натхненою на нові досягнення. Співачка не вживає алкоголь, коктейлі та ранкову каву, віддаючи перевагу звичайній воді та кавовим напоям без кофеїну. Раз на тиждень вона дозволяє собі морозиво.

Однак такий раціон не ставить бар'єри у голові співачки. За її словами, це не дієта, а правильне чисте харчування, яке дає сили, а не забирає їх. Одним з рецептів улюбленої страви, яка ідеально підходить на обід або вечерю, Джей Ло поділилась зі своїми шанувальниками. Готується вона швидко та не вимагає надзусиль. Тож давайте приготуємо збалансований зірковий боул.

Боул з сочевицею від Дженніфер Лопес

Бойл збалансований як за харчовою цінністю, так і за смаком
Бойл збалансований як за харчовою цінністю, так і за смаком

Вам знадобиться:

Для боула:

  • сочевиця – 1 склянка
  • бульйон – 3 склянки
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • цибуля червона – 1 шт.
  • часник – 3 зубчика
  • болгарський перець – 1 шт.
  • помідори черрі – 7 шт.
  • шпинат – 1 пучок
  • петрушка – 1/2 пучка
  • сіль та перець

Для заправки:

  • тахіні – 2 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • оливкова олі – 1 ст.л.
  • морська сіль – 1/2 ч.л.
  • чорний перець – 1/4 ч.л.
  • вода – 2 ст.л.

Як готувати:

Сочевицю промиваєте, висипаєте у каструлю та заливаєте овочевим бульйоном. Ставите на плиту та варите на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин, або поки сочевиця не стане м'якою, але не розвариться. Зливаєте рідину та лишаєте охолонути.

Тим часом нарізаєте червону цибулю та висипаєте на пательню, додавши трохи оливкової олії. Вона має зм'якнути. Потім додаєте до неї подрібнений часник, а потім нарізаний болгарський перець. Готуєте ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Додаєте нарізані навпіл помідори, а через 2 хвилини подрібнені листя шпинату. Готуєте ще 1 хвилину. Знімаєте з вогню, приправляєте сіллю та перцем за смаком.

Переходите до приготування заправки. У невеликій мисці збиваєте лимонний сік, тахіні, оливкову олію, морську сіль, чорний перець і воду. Має вийти однорідна маса. Збираєте страву. У великій мисці змішуєте сочевицю з овочами та додаєте свіжу подрібнену петрушку. Обережно перемішуєте. Розкладаєте по тарілках та поливаєте заправкою.

Порада від Інформатора: страва є універсальною, тому до неї можна додавати овочі за вашим смаком. Наприклад, можна доповнити боул авокадо та кукурудзою, сочевицю замінити на нут або кіноа, а зверху посипати насінням, яке додасть текстури. Також готову страву можна збризнути лимоном. 

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити