Миємо з содою, кісточку викидаємо: який фрукт - знахідка для фігури

Персики можна вважати справжнім літнім суперфудом

Персики
Норма – один чи два фрукти на день, а ось десяток може викликати алергічний синдром.

Соковиті, ароматні фрукти з пухнастою шкіркою та ніжною м'якоттю є справжньою літньою зіркою. Адже вони багаті на вітаміни A, C, E, групи B, мінерали, клітковину та антиоксиданти. А ще вони на 89% складаються з води, що робить їх ідеальним перекусом в спеку. Так, це все про персики

Як розповів лікар Євген Комаровський, персики можна вважати справжнім літнім суперфудом. Один такий середній фрукт важить близько 150 грамів і в ньому міститься близько 2 грамів клітковини. Тобто половина добової норми. Це значить, що він підтримує здорову мікрофлору кишківника та знижує рівень поганого холестерину. Але це не єдина користь персиків.

Чим корисні персики?

Персики варто додати до свого раціону – це справжні скарбниця вітамінів 1
Персики – літній суперфуд.

Персики – це також вітамінний коктейль. В одному плоді міститься до 10 міліграмів вітаміну С (близько 15% від добової норми) і вітамін А. Останній корисний для очей та шкіри. Особливо багато його в жовтих сортах. Ще вони багати на поліфеноли і флавоноїди. Це антиоксиданти, які борються із запаленнями та знижують ризик хронічних захворювань.

Також один персик містить 285 мг калію (8% від добової норми), який допомагає у регулюванні кров'яного тиску та покращенні здоров'я судин. Глікемічний індекс у персиків становить близько 42, це робить їх помірним джерелом енергії, але без стрибків цукру в крові. У 100 грамах м'якоті всього 39 калорій. Тобто персики це є знахідка для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Чи є шкода від персиків?

Можуть викликати алергічні реакції
Можуть викликати алергічні реакції.

Звісно треба знати міру. Норма – один чи два фрукти на день, а ось десяток може викликати алергічний синдром. Пов'язаний він з пилком, який міститься на шкірі. Тож якщо ви схильні до алергії, то краще персики очищати перш ніж вживати. Ще не варто забувати про пестициди, які містяться у більшості фруктів та овочах. А персики взагалі відносять до "брудної дюжини".

Персики треба мити не просто у воді перед вживанням, а замочувати з додаванням соди. Також не варто їсти кісточку, бо у ній міститься багато амигдалину, який теоретично може виділяти токсичні речовини. При цукровому діабеті оптимально поєднувати персики з білком, тобто грецьким йогуртом, або з жирами, наприклад, горіхами, щоб уповільнити всмоктування цукру.

За словами Комаровського, їсти персики можна в будь-який час дня і ночі, в якості перекусу або частини сніданку або обіду. Вони дають енергію, прибирають почуття голоду. Щоб вони були смачні, треба вибирати ароматні фрукти. Якщо персики не пахнуть, то і смаку у них буде.

Персики чи нектарини – у чому різниця?

Фрукти близькі генетично
Фрукти близькі генетично.

Персики та нектарини – різні фрукти, хоча й близькі генетично, оскільки нектарини є різновидом персиків. Він відрізняється гладкою, не пухнастою темнішою шкіркою. Нектарини трохи солодші і рідше викликають алергію у чутливих людей.

Нектарини містять більше вітаміну А, вітаміну С і калію порівняно з персиками, але різниця незначна. Обидва фрукти універсальні в кулінарії, їх можна вживати як сирими, так і додавати до десертів, варення, компотів.

Стежте за нами у Viber

Image
Оперативні новини та розбори: Україна, світ, війна. Підпишиться👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити