“Життя між тривогами”: історія керуючого магазину ЕКО МАРКЕТ

“Життя між тривогами”: історія керуючого магазину ЕКО МАРКЕТ

Попри повномасштабне вторгнення, український бізнес демонструє неймовірну стійкість. Більшість підприємств продовжують свою роботу навіть під час повітряних тривог та обстрілів. Серед них - мережа супермаркетів ЕКО МАРКЕТ, яка вже понад 20 років забезпечує українців якісними продуктами. За цей час компанія пройшла через різні випробування, але завжди залишалася надійним партнером для своїх гостей та співробітників. Сьогодні в мережі працює понад 2500 професіоналів - і кожен з них має свою унікальну історію життя в умовах війни. В межах спецпроєкту "Життя між тривогами" ми продовжуємо розповідати про будні працівників ЕКО МАРКЕТ під час повномасштабного вторгнення. Своїми думками та досвідом сьогодні ділиться Святослав Перепелиця, керуючий одного з київських магазинів мережі. 

Ранок 

Кожен робочий ранок для Святослава починається з підготовки магазину до відкриття: він контролює роботу клінінгу, дивиться, аби всі полички магазину були заповнені необхідним товаром, спілкується з персоналом супермаркету та налаштовує всіх на продуктивну роботу попри все. 

«Прокидаюсь вже з планами на день, хоча розумію — в який час ми живемо, і "тривоги" завжди вносять свої корективи в графік», — розповідає Святослав, який працює в компанії з 2017 року і пройшов шлях від інспектора-товарознавця до керуючого магазином. 

День 

У магазині кипить життя. Для Святослава та його команди кожен день — це виклик, який вони приймають з професійною гідністю. Він пам'ятає той перший день війни, коли з 50 співробітників змогли прийти лише десятеро. Але навіть тоді вони відкрили свій магазин. 

«Відкривши вхідні двері для покупців, ми побачили величезну хвилю людей, які згортали все з полиць. Спочатку було навіть моторошно. Але ми знали — мусимо працювати», — згадує Святослав.

В той день вони навіть почали пекти хліб самостійно, без кваліфікованих пекарів, орієнтуючись на технічні карти та консультуючись по замісу тіста, його консистенції та ін. нюансів щодо випічки телефоном.

«Перший хліб був не дуже гарний — пузатий, скручений, схожий на бублик. Але ми раділи як діти, що змогли це зробити».

“Життя між тривогами”: історія керуючого магазину ЕКО МАРКЕТ 1

 

Сьогодні керування колективом в умовах війни — це щоденна кропітка робота. «Колектив — це маленька сім'я, ми проводимо разом більше часу, ніж зі своїми родинами. Десь жартуємо, обов'язково підтримуємо одне одного — це допомагає триматися та зберігати командний дух», — пояснює керуючий.

Вечір 

Кожен свій робочий день Святослав закінчує з вдячністю до своєї команди, сім’ї та країни. 

«Не маю права опускати голову, — каже він. — Сумнів у собі та своїх можливостях, втрата сил і небажання щось робити — все це передасться колективу. Тому намагаюсь зосереджуватись на вирішенні проблем, святкувати з підлеглими навіть незначні перемоги».

Вечір він проводить у сімейному колі, граючи з дітьми та обговорюючи день із дружиною. Але навіть вдома думки повертаються до роботи, до своєї другої родини — колективу магазину. 

«Ми не звикли до війни — ми адаптувалися. Це різні поняття, які не можна плутати», — говорить Святослав, і в його словах відчувається та сила, яка тримає не лише його магазин, а й всю країну.

Це життя між тривогами керуючого магазином ЕКО МАРКЕТ Святослава Перепелиці. Життя, в якому кожен день — це маленька перемога над страхом, втомою та невизначеністю. Але саме такі перемоги і наближають нас до головної.

Партнерський матеріал

 
Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube