Фарширований по-царськи: страва, яку Світлана Білоножко готувала завдяки покійному чоловікові

Ця страва може бути самостійною, хоча її можна подати і з салатом

Рецепт
Риба має чудовий аромат і при цьому зберігає свою соковитість

Народна і заслужена артистка України Світлана Білоножко 1 вересня святкує 68-й день народження. Вона вийшла на сцену вперше у 1980-х роках у якості ведучої, а потім разом з чоловіком створили пісенний дует. Дружина легендарного виконавця Віталія Білоножка, який на жаль пішов з життя минуломго року, виглядає просто приголомшливо. Вона уважно дбає про свій раціон, виключивши з нього шкідливу їжу, і ніколи не переїдає.

Світлана Білоножко полюбляє річну рибу, на кшталт карасів чи коропів. Раніше для неї її ловив чоловік, який обожнював зранку посидіти з вудкою біля річки. Одним з рецептів, який у родині Білоножків був святковим, співачка поділилась зі своїми шанувальниками. Це фаршированний гречкою карп. Тож давайте приготуємо цю страву від відомої пісенної родини України.

Запечений короп від Світлани Білоножко

Ароматна рибка підійде навіть для святкового столу
Ароматна рибка підійде навіть для святкового столу

Вам знадобиться:

  • короп – 2 шт.

Для начинки:

  • гречка – 1 ст.
  • олія – 1 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • гриби білі або печериці – 3 шт.

Для маринаду:

  • червоне вино – 50 мл
  • олія – 50 мл
  • лимон – 1/2 шт.
  • перець чилі – 1 шт.
  • тим'ян – гілочка
  • сіль і перець

Для скоринки:

  • лимонна цедра – 1/4 ч.л.
  • часник – 2 зубчики
  • вершкове масло – 50 г

Як готувати:

Карпів миєте і чистите та, розрізавши вздовж по спині, дістаєте хребет і великі кістки. Відкладаєте у сторону. Ставите варитись гречку й готуєте для неї засмажку. Для неї дрібно нарізаєте цибулю та натираєте на терці морквину. Викладаєте їх на пательню, підсмажуєте до золотистого кольору, додавши нарізані гриби та олію.

Потім суміш перекладаєте до гречки та перемішуєте. Переходите до приготування маринаду. У невелику миску вичавлюєте сік половини лимона, додаєте червоне вино, олію, подрібнений перець чилі та гілочку тим'яну. Перемішуєте і заливаєте цим маринадом коропів. Лишаєте на 15 хвилин.

Коли час мине, дістаєте рибу і начиняєте її гречкою. Загортаєте у два шари фольги, відправляєте на мангал на 20 хвилин (також можна приготувати у духовці в режимі гриль). Тим часом робите суміш для хрусткої скоринки. Змішуєте цедру лимона та подрібнений часник, додавши вершкове масло. Відкриваєте фольгу і сумішшю за допомогою кисті змащуєте шкірку риби. Лишаєте ще на 5 хвилин і можна подавати. Смачного!

Поради від Інформатора: якщо вам не подобається маринад на основі алкоголю, то прибрати запах річкової риби можна замочивши її у молоці на 20 хвилин. Також насиченості смаку та аромату нададуть такі спеції як солодка та гостра паприка, коріандр, кмин, куркума та імбир.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити