"За холодець віддам душу": Філатов закликав українців відмовитися від радянських салатів

На його думку, відмова цих страв знаменує віддалення від Москви

"За холодець віддам душу": Філатов закликав українців відмовитися від радянських салатів
Більшість поділяє його вибір

Мер Дніпра Борис Філатов зізнався, що вже третій день бореться зі стравами, які наготували до новорічного столу. Він рекомендує відмовлятися від радянських звичок. Йдеться про традиційні салати олів’є та "шубу".

Про це він написав у соціальній мережі Facebook. На його думку, відмова цих страв знаменує віддалення від Москви.

"Відверто скажу, що я вже не можу жерти ті олів’є та "шубу". Бо третій день пішов. Тому є пропозиція. Давайте будемо поступово відмовляться від цих радянських звичок. Це якщо по-чесному та насправді "геть від Москви". Але за холодець віддам душу. Особливо якщо з гірчицею. Його можу жерти тиждень", - наголосив Філатов. 

Судячи з коментарів, більшість солідарні з мером Дніпра. Думки користувачів:

  • Ми в цьому році відмовилися від олів'є. Я до останнього думала: робити чи не робити.
  • Згодна, шуба та олів'є у звичному вигляді це совок. Я і мої знайомі робимо вегетаріанську шубу та олів'є без ковбаси. Це не менш смачно.
  • Ми не робили олів'є А ось шуба та холодець то святе.
  • Вже багато років не роблю ці салати. На новий рік один салат з креветками та готуємо торт, звісно різні нарізки та смаколики. А мама передає нам холодець.
  • Цілком згоден. Холодець це не тільки смачно, але i корисно для суглобів.
  • Холодець взагалі не вживаємо, олів'є не готуємо, салат з крабовими паличками мені подобається.
  • Та можна і олів'є, тільки не по совковому, а вірний автентичний рецепт.
  • "Шуба" то не радянська страва, а ними вкрадена.

Як за рік змінилась вартість популярного новорічного салату олів’є 

В Україні за рік індекс вартості олів'є зріс на 45%. Тепер, щоб приготувати один кілограм найпопулярнішого новорічного салату доведеться витратити майже 102 гривні. Серед інгредієнтів найбільше здорожчали овочі, а саме морква та цибуля – на 180%. Так, наразі ціни на ріпчасту в середньому становлять 30 грн/кг, тоді як у грудні 2021 ціна була близько 11 грн/кг. Кілограм моркви коштує 21,80 грн, а минулого року ціна була близько 8 грн. Також подорожчали свіжі огірки - 76,8 грн/кг. Ціна на солоні огірки становить 44-102 грн/кг. Але всі цінові рекорди побили яйця – зараз їх середня вартість складає близько 65 гривень за десяток, що на 90% дорожче торішньої ціни. Зросла ціна і на майонез. Цей продукт в середньому подорожчав на 33%. Банка консервованого горошку цьогоріч обійдеться від 30 до 50 гривень. Найдорожчий інгредієнт салату – варена лікарська ковбаса. Вона коштує від 210 до 300 гривень за кілограм

Раніше ми писали, скільки витратять на Новий Рік і Різдво та які подарунки купують українці.Також читайте, рецепти оригінальних салатів

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube