Рецепти оригінальних салатів на Новий рік

Читать на русском

Смачні салати на Новий рік

Читать на русском
Рецепти оригінальних салатів на Новий рік
Готувати це просто!

Смачні салати на Новий рік

Новий рік — це свято, коли всі близькі люди збираються за одним столом, розливають в келихи шампанське і ласують смачними стравами. Крім м'яса, риби та солодощів подають два-три різновиди салатів. Вони мають бути не тільки смачними, але й оригінальними. 

Якщо вам набридли типові "олів'є" або "оселедець під шубою", у нашому матеріалі ви обов'язково знайдете варіанти, які стануть чудовою заміною на новорічному святі. Отже, записуйте рецепти!

Салат "Тоскано"

Фото: Tastysalat 
Фото: Tastysalat 

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 250 грамів
  • Консервована кукурудза – 2 столові ложки
  • Сир "Моцарела" – 1 упаковка / 100 грамів
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру)
  • Майонез – 1 столова ложка

Рецепт приготування. Промийте та відваріть куряче філе. Поріжте на невеликі шматки. Очистьте та поріжте цибулю тонкими кільцями. Поріжте товстішими кільцями сир "Моцарела". Візьміть глибоку миску та помістіть в неї шматки курки, кукурудзу та частину сиру. Додайте до них майонез та спеції до свого смаку. Ретельно перемішайте, щоб майонез рівномірно розподілився між інгредієнтами. 

Салат "Сеньйор"

Фото: Tastysalat 
Фото: Tastysalat 

Інгредієнти:

  • Копчене куряче філе – 250 грамів
  • Капуста білокачанна (невеликого розміру)
  • Синя цибуля 
  • Плавлений сирок – 1 упаковка / 80 грамів
  • Яйце - 1 штука

Рецепт приготування. Відваріть та поріжте яйце на скибки. Далі візьміться за капусту. Потріть її на спеціальній терці. Поріжте грудку на тонкі скибки. Цибулю очистить та поріжте напівкільцями. Не замінюйте синю цибулю на ріпчасту, адже саме синя є більш "м’якою" на смак та даватиме лише легку нотку пікантності. Поріжте плавлений сир рівні кубики. З’єднайте всі інгредієнти на тарілці. Для цього помістіть на низ натерту капусту, потім додайте грудку, за ними викладіть кубики плавленого сирка, а потім пів кільця цибулі. По колу добавте скибки яйця. Посоліть та поперчіть до свого смаку, а також за бажанням полийте улюбленим соусом.

Салат "Новорічний вінок"

Фото: Tastysalat 
Фото: Tastysalat 

Інгредієнти: 

  • Сьомга в власному соку – 1 банка
  • Рукола – 1 пучок
  • Помідори Чері – 8-10 штучок
  • Кукурудза консервована – 2 столові ложки
  • Яйце – 1 штука
  • Соус вершковий з васабі – 2 столові ложки

Рецепт приготування. Відваріть яйце та наріжте однаковими кусочками. Візьміть тарілку для салату, спочатку викладіть по колу листя руколи, потім ложкою рибу, далі додайте нарізані помідори, кукурудзу і частинки яйця. По середині салату поставте в маленькій тарілочці або соусниці вершковий соус з васабі.

Салат з креветками та ананасом

Фото: Клопотенко
Фото: Клопотенко

Інгредієнти: 

  • Креветки – 250 грамів
  • Банка консервованих ананасів – 300 грамів
  • Банка консервованої кукурудзи – 200 грамів 
  • Лимонний сік – 1 чайна ложка
  • Оливкова олія  – 2 столові ложки
  • Петрушка - 5 гілок
  • Лимонна цедра до смаку
  • Сіль та перець

Рецепт приготування. Очистить креветки та наріжте кубиками ананаси. Викладіть у миску та додайте кукурудзу і посічені гілочки петрушки. Полийте соком лимона та натріть цедру до смаку. Додайте сіль та чорний перець, заправте оливковою олією. 

Салат із шинкою, картоплею та йогуртовою заправкою  

Фото: Клопотенко
Фото: Клопотенко

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 середнього розміру
  • Морква – 1 штука
  • Шинка – 250 грамів 
  • Волоські горіхи – 50 грамів 
  • Оливки –  100 грамів
  • Мелений коріандр – 1/2 чайної ложки
  • Сіль та перець

Для соусу:

  • Натуральний йогурт – 150 грамів
  • Кріп – 10 гілочок
  • Часник – 2 зубчики 

Рецепт приготування. Моркву та картоплю викладіть у форму для запікання та поставте в духовку на 30 хвилин за температури 180 градусів. Дайте овочам час повністю охолонути, а потім наріжте середнім кубиком. Складіть у миску. З картоплі не очищайте шкірку. Шинку теж наріжте середнім кубиком, додайте до моркви та картоплі. Додайте оливки та подрібнені горіхи. Тепер переходьте до приготування заправки. Помийте кріп та дрібно порубайте, а часник дрібно наріжте.  Викладіть часник і кріп у миску та додайте натуральний йогурт та дрібку солі. Перемішайте і заправляйте салат.

Салат "Вибаглива пані"

Фото: Tastysalat 
Фото: Tastysalat 

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 5-6 штук
  • Сир Фета – 150 грамів
  • Оливки – 80 грамів
  • Помідор – 1 штука
  • Салат латук – кілька листків
  • Кунжут

Рецепт приготування. Наріжте крабові палички під кутом приблизно на три рівні частини. Помідор наріжте кружечками, а сир у вигляді кубиків. Далі необхідно сформувати святковий салат. Візьміть тарілку розкладіть на ній латук, зверху викладіть нарізані помідор, крабові палички та сир, додайте оливки, посипте за бажанням насінням кунжуту.

Салат "Лотерея смаку"

Фото: Tastysalat 
Фото: Tastysalat 

Інгредієнти:

  • Квашені огірки середнього розміру – 2 штуки
  • Морква великого розміру – половинка або ціла маленька
  • Твердий сир – 150 грамів
  • Ріпчаста цибуля середнього розміру
  • Печінка куряча – 250 грамів
  • Майонез – 1 столова ложка з гіркою
  • Сіль та перець
  • Олія для смаження печінки

Рецепт приготування. Посмажте печінку та дрібно наріжте її. Квашені огірки подрібніть на маленькі кубики. Натріть на терці моркву. Далі очистить цибулю від лушпиння та наріжте її на кубики. На сковорідку викладіть подрібнену цибулю та натерту моркву. Підсмажте їх на середньому вогні, не забудьте посолити. Потім помістіть їх в окрему тарілку та змішайте. Твердий сир потріть на терці середнього розміру. Наступним кроком буде з’єднання кубиків квашеного огірка, моркви з цибулею, а також печінки у глибокій мисці. Додайте туди майонезу та ретельно перемішайте, щоб кожен інгредієнт достатньо увібрав майонез. Викладіть на тарілці квадратну форму із салатної маси, яка матиме дірку по центрі. Використовуйте столову ложку та акуратно вирівнюйте краї. Після цього посипте зверху натертим сиром. 

Салат "Живчик" 

Фото: Tastysalat 
Фото: Tastysalat 

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 200 грамів
  • Горошок консервований – 100 грамів
  • Яйця перепелині – 4 штуки
  • Майонез – 50 грамів
  • Сіль

Рецепт приготування. Наріжте ріпчасту цибулю та відправляйте смажити її на сковорідку. Потім додайте шампіньйони, помішуючи смажте 10-15 хвилин, в кінці додайте сіль. З'єднайте горошок та гриби, додайте майонез. Зваріть яйця та поріжте на часточки. На тарілку поставте круглу форму на низ викладіть вимішаний салат, зверху по колу яйця.

Нехай смакує Вам та Вашим близьким!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.