Готувати – це просто!
Думаю, ви й самі знаєте багато рецептів приготування гречки – з м'ясом, овочами, грибами, приготовлену в гарбузі, на мангалі та горщиках. Щоб гречка виходила м'якою і розсипчастою, необхідно дотримуватися правильних пропорцій і варити її в певному порядку.
Інформатор продовжує рубрику, де ділиться з читачами цікавими рецептами. Отже, записуйте рецепти.
Інгредієнти:
Рецепт. Гречку промити, залити водою та поставити на плиту. Посолити. Коли вода википить, вимкнути сковороду. Гречка буде недоварена. Печінку вимити, осушити серветкою, злегка відбити, порізати невеликими шматками, обсмажити на розігрітій олії з двох сторін. Цибулю очистити, нарізати півкільцями. Обсмажити з печінкою до прозорості.
Гриби нарізати пластинами. Обсмажити з цибулею та печінкою злегка. Додати до печінки з овочами 1 ст.л сметани, розтопити її. Зняти з вогню і тільки зараз посолити і поперчити. Гречку розкласти по 3 горщики порівну. Наступним шаром викладаємо печінку. У кожен горщик додаємо 1 ст.л сметани, лавровий лист та заливаємо бульйон. Відправляємо гречку з печінкою у горщиках на 30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Інгредієнти:
Спосіб приготування. Гречку переберіть та промийте кілька разів. Залийте гречку холодною водою та залиште на 10 хвилин. Після цього додайте олію і перемішайте крупу. Помістіть форму в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Після звукового сигналу посоліть кашу, додайте вершкове масло, перемішайте і подавайте на стіл. У добавку можна приготувати легкий салат або просто нарізати овочі (помідор, огірок).
Інгредієнти:
Покроковий рецепт
Інгредієнти:
Рецепти. Страва готується в духовці, для цього можна використовувати металеву, скляну або керамічну форму. Наріжте філе однаковими кубиками середніми. Перекладіть м'ясо та капусту у форму для запікання. Всипте гречану крупу і розподіліть по всій формі.
Додайте вершкове масло, нарізавши його невеликими кубиками. Розподіліть шматочки вершкового масла рівномірно по всьому периметру форми. Влийте у форму 600-700 мл води, додайте зіри, посоліть і поперчіть за смаком. Запікайте бігос у духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів доти, доки гречка не поглине всю воду. Готову страву перемішайте.
Інгредієнти:
Спосіб приготування.
Гречану крупу промийте під водою, перекладіть у каструлю, залийте водою (400 мл) та відправте на плиту. Доведіть до кипіння, варіть під кришкою на невеликому вогні близько 15 хвилин, до готовності та вбирання води. Підготовка овочів. Спочатку очистіть помідори. Зробіть на помідорах неглибокі хрестоподібні надрізи. Залийте окропом помідори (гарячою водою) і залиште на кілька хвилин. Після цього воду злийте, а помідори відправте на 2-3 хвилини в холодну воду. Потім зніміть із них шкірку. Очищені помідори наріжте середніми кубиками. Очищену цибулину наріжте невеликими кубиками. Очищений часник подрібніть.
Цвітну капусту розберіть на маленькі суцвіття. У сковороді розігрійте олію, викладіть туди цибулю та часник. Помішуючи обсмажте їх на середньому вогні протягом 3 хвилин. Додайте до цибулі цвітну капусту. Продовжуйте готувати ще 5 хвилин періодично перемішуючи. Додайте в сковороду подрібнені помідори та готуйте все ще 3-5 хвилин. За цей час гречка зварилася. Додайте готову гречану кашу до сковороди до овочів. Приправте блюдо за смаком сіллю та меленим перцем. Ретельно перемішайте та дайте страві настоятися під кришкою протягом 5-10 хвилин.
Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки. Ми також розповідали, як приготувати сирний крем-суп на вершковій основі та зробити домашнє хачапурі із сиром сулугуні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.
Заголовне фото: Дело Вкуса