У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Страва неймовірно смакуватиме з джемом або варенням
Рецепт смачних оладок — саме те, що потрібно цього суботнього ранку. Адже будь-який день стане кращим, якщо ситно та із задоволенням поснідати. Пропонуємо вам рецепт швидкого сніданку, який поверне вас думками у дитинство — оладки на кефірі.
Вам знадобиться:
Для початку змішайте тісто. В глибоку миску спочатку влийте кефір, потім додайте яйце. Візьміть вінчик та добре розмішайте суміш — але не збивайте її.
По черзі додайте в миску з кефіром сіль, цукор та ванільний цукор. Знову перемішайте. Наступний етап — половина ложки соди й ще трохи помішування. Це допоможе вашим оладкам стати ніжними та пухкими.
Останній інгредієнт — борошно. Всипайте його поступово, постійно перемішуючи суміш. Контролюйте консистенцію тіста — воно має бути однорідним і помірно густим. Перевірити просто — якщо тісто стікає з вінчика, значить ви обрали правильні пропорції. Якщо тісто вийшло занадто густим — теж не біда — просто додайте в нього декілька столових ложок води.
Для того, щоб оладки вийшли ідеальними, тісто потрібно накрити харчовою плівкою і залишити "відпочити" на 20-30 хвилин у теплому місці. Коли тісто підніметься — час починати смаження.
Пательню змастіть олією — можна використовувати для цього спеціальний пензлик — та розігрійте. Вилийте оладки на пательню із розрахунку одна столова ложка тіста на одну оладку.
Смажте оладки по 1 хвилині з кожного боку, так щоб утворилась золотава скоринка. Готові оладки можна викласти на серветку, яка вбере зайву олію.
Оладки можна готувати й на воді, і на молоці, але ми пропонуємо робити це саме на кефірі. Жирність його може бути будь-якою, але пам'ятайте: чим вона вища, тим більш пухкими вийдуть ваші оладки.
Також важливо додавати соду, при чому попередньо гасити її оцтом не потрібно — кефір і сам впорається з цим завданням.
Якщо ви любите, щоб оладки були солодшими — не поспішайте додавати більше цукру. Краще підберіть солодкий джем, згущене молоко або вершки. Через цукор оладки стають більш пласкими та прилипають до пательні.
Остання порада — не додавайте занадто багато олії. Це тільки зіпсує страву, та і не дуже корисно для здоров'я.