Сніданок як в дитинстві: рецепт оладок на кефірі
Страва неймовірно смакуватиме з джемом або варенням
Страва неймовірно смакуватиме з джемом або варенням
Рецепт смачних оладок — саме те, що потрібно цього суботнього ранку. Адже будь-який день стане кращим, якщо ситно та із задоволенням поснідати. Пропонуємо вам рецепт швидкого сніданку, який поверне вас думками у дитинство — оладки на кефірі.
Вам знадобиться:
- Кефір 2,5% жирності — 300 мл;
- Борошно пшеничне — 200 г;
- Яйце — 1 шт.;
- Цукор — 1 ст.л.;
- Ванільний цукор — на смак;
- Сода — половина чайної ложки;
- 1 дрібка солі.
Приготування
Для початку змішайте тісто. В глибоку миску спочатку влийте кефір, потім додайте яйце. Візьміть вінчик та добре розмішайте суміш — але не збивайте її.
По черзі додайте в миску з кефіром сіль, цукор та ванільний цукор. Знову перемішайте. Наступний етап — половина ложки соди й ще трохи помішування. Це допоможе вашим оладкам стати ніжними та пухкими.
Останній інгредієнт — борошно. Всипайте його поступово, постійно перемішуючи суміш. Контролюйте консистенцію тіста — воно має бути однорідним і помірно густим. Перевірити просто — якщо тісто стікає з вінчика, значить ви обрали правильні пропорції. Якщо тісто вийшло занадто густим — теж не біда — просто додайте в нього декілька столових ложок води.
Для того, щоб оладки вийшли ідеальними, тісто потрібно накрити харчовою плівкою і залишити "відпочити" на 20-30 хвилин у теплому місці. Коли тісто підніметься — час починати смаження.
Пательню змастіть олією — можна використовувати для цього спеціальний пензлик — та розігрійте. Вилийте оладки на пательню із розрахунку одна столова ложка тіста на одну оладку.
Смажте оладки по 1 хвилині з кожного боку, так щоб утворилась золотава скоринка. Готові оладки можна викласти на серветку, яка вбере зайву олію.
Секрети ідеальних оладок
Оладки можна готувати й на воді, і на молоці, але ми пропонуємо робити це саме на кефірі. Жирність його може бути будь-якою, але пам'ятайте: чим вона вища, тим більш пухкими вийдуть ваші оладки.
Також важливо додавати соду, при чому попередньо гасити її оцтом не потрібно — кефір і сам впорається з цим завданням.
Якщо ви любите, щоб оладки були солодшими — не поспішайте додавати більше цукру. Краще підберіть солодкий джем, згущене молоко або вершки. Через цукор оладки стають більш пласкими та прилипають до пательні.
Остання порада — не додавайте занадто багато олії. Це тільки зіпсує страву, та і не дуже корисно для здоров'я.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.