"Президент чітко дав зрозуміти обом сторонам: якщо прямий діалог не розпочнеться в найкоротші строки, то США мають піти з цього конфлікту - що б це не означало..."
Робота "100 років" за віршем видатного українського поета Василя Стуса нагадує про тривалу боротьбу українців за свободу, сильний дух нашого народу, що не був зломлений попри найтяжчі випробування.
Страва неймовірно смакуватиме з джемом або варенням
Рецепт смачних оладок — саме те, що потрібно цього суботнього ранку. Адже будь-який день стане кращим, якщо ситно та із задоволенням поснідати. Пропонуємо вам рецепт швидкого сніданку, який поверне вас думками у дитинство — оладки на кефірі.
Вам знадобиться:
Для початку змішайте тісто. В глибоку миску спочатку влийте кефір, потім додайте яйце. Візьміть вінчик та добре розмішайте суміш — але не збивайте її.
По черзі додайте в миску з кефіром сіль, цукор та ванільний цукор. Знову перемішайте. Наступний етап — половина ложки соди й ще трохи помішування. Це допоможе вашим оладкам стати ніжними та пухкими.
Останній інгредієнт — борошно. Всипайте його поступово, постійно перемішуючи суміш. Контролюйте консистенцію тіста — воно має бути однорідним і помірно густим. Перевірити просто — якщо тісто стікає з вінчика, значить ви обрали правильні пропорції. Якщо тісто вийшло занадто густим — теж не біда — просто додайте в нього декілька столових ложок води.
Для того, щоб оладки вийшли ідеальними, тісто потрібно накрити харчовою плівкою і залишити "відпочити" на 20-30 хвилин у теплому місці. Коли тісто підніметься — час починати смаження.
Пательню змастіть олією — можна використовувати для цього спеціальний пензлик — та розігрійте. Вилийте оладки на пательню із розрахунку одна столова ложка тіста на одну оладку.
Смажте оладки по 1 хвилині з кожного боку, так щоб утворилась золотава скоринка. Готові оладки можна викласти на серветку, яка вбере зайву олію.
Оладки можна готувати й на воді, і на молоці, але ми пропонуємо робити це саме на кефірі. Жирність його може бути будь-якою, але пам'ятайте: чим вона вища, тим більш пухкими вийдуть ваші оладки.
Також важливо додавати соду, при чому попередньо гасити її оцтом не потрібно — кефір і сам впорається з цим завданням.
Якщо ви любите, щоб оладки були солодшими — не поспішайте додавати більше цукру. Краще підберіть солодкий джем, згущене молоко або вершки. Через цукор оладки стають більш пласкими та прилипають до пательні.
Остання порада — не додавайте занадто багато олії. Це тільки зіпсує страву, та і не дуже корисно для здоров'я.