5 рецептів незвичайних, але простих у готуванні, сніданків
Рецепти сніданків, які можна швидко приготувати
Рецепти сніданків, які можна швидко приготувати
Практично щоранку виникає питання, що ж таке приготувати на сніданок, щоби було і смачно і швидко. Якщо звичайні страви вже набридли, то можна спробувати приготувати щось незвичайне, але водночас, просте в приготуванні.
Інформатор зібрав 5 простих рецептів сніданків, які можна швидко приготувати.
Сирники в духовці
Інгредієнти:
- 500 грамів сиру,
- 1 яйце;
- 50–80 грам пшеничного борошна;
- 100 грамів цукру;
- 50–75 грам родзинок (за бажанням);
- 10 грамів ванільного цукру;
- 1 щіпка солі;
- полуниця (за бажанням);
- апельсинова цедра (за бажанням);
- сметана (за бажанням).
Спосіб приготування: у місткість із сиром додати цукор, сіль і ванільний цукор. Потім додати яйце й перемішати. Додати пшеничну муку й перемішати.
Вимісити тісто, і сформувати сирники бажаного розміру. Викласти їх на деко, застелене пергаментом. Випікати в духовці при температурі 180 градусів упродовж 20 хвилин.
Запечені яблука з кашею
Інгредієнти:
- яблука;
- крупа вівсяна;
- масло вершкове;
- кориця;
- ваніль;
- горіхи.
Спосіб приготування: яблука очистити від серединки, попередньо зрізавши верхівку. Насипати всередину вівсянку, зверху поставити масло. До каші можна додати горішки, сухофрукти або прянощі.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів упродовж 20–30 хвилин, залежно від розміру яблук.
Грінки в духовці з вершковим маслом
Інгредієнти:
- 2–4 скибочки білого хліба;
- 70–100 г вершкового масла;
- сіль і перець (за смаком).
Спосіб приготування: відрізати 2–4 скибочки білого хліба, викласти їх на сковороду й підсмажити без масла протягом кількох хвилин із кожного боку до утворення рум’яної скоринки. Розтопити вершкового масла в сотейнику або в мікрохвильовій печі. Перекласти хліб у форму для запікання й полити розтопленим вершковим маслом, додати сіль і мелений перець за смаком.
Запікати в духовці при температурі 200 градусів упродовж 7–10 хвилин.
Яєчня зі сметаною й сиром
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 20 грамів вершкового масла;
- 3 столових ложки сметани;
- овочі (за смаком);
- тертий сир;
- сіль і перець.
Спосіб приготування: у сковороді розтопити шматочок вершкового масла, додати сметану і, помішуючи, довести до кипіння. Додати овочі за смаком і бажанням, зменшити вогонь і тушкувати овочі в сметані протягом декількох хвилин.
Додати яйця, посолити й поперчити, посипати тертим сиром. Обережно помішуючи білки, жовтки залишити цілими, довести яєчню до готовності.
Вівсяні оладки з бананом
Інгредієнти:
- 200 грамів вівсяних пластівців;
- 200 мл молока;
- 1 банан;
- 1 яйце;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 2 столових ложки борошна;
- 3–4 столових ложок соняшникової олії;
- дрібка солі.
Спосіб приготування: вівсяні пластівці залити теплим молоком і залишити на 20 хвилин для набухання. Очистити банан від шкірки, додати трохи солі й розім’яти виделкою до стану пюре. З’єднати бананове пюре з вівсяними пластівцями й додати яйце. Додати цукор, борошно й розпушувач і ретельно перемішати
Смажити оладки на сковороді із соняшниковою олією упродовж 2–3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки. Викласти готові оладки на паперовий рушник, щоби видалити залишки масла. Подавайте оладки з медом.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.