У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
"Ця пісня про кохання, складнощі в стосунках, випробування, надію на краще попри всі негаразди та про силу рухатись далі. Глибокі емоції, текст, дещо мрійливий приспів створюють відчуття віри у світле майбутнє, де щастя можливе. P.S. Не переймайтесь, пишу пісні не тільки про історії зі свого життя, а й із життя інших людей, або ж вигадую ситуації. І ця пісня саме такого сюжету".
Штолен – традиційна німецька випічка на Різдво
Штолен або різдвяний кекс – традиційна різдвяна німецька випічка. В останні роки вона стала популярна і в Україні. Ароматна, насичена сухофруктами та прянощами різдвяна випічка будь-кому створить святковий настрій та змусить повірити у дива. Відомий шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився своїм рецептом штолена – без дріжджів.
"У класичному рецепті тісто роблять на дріжджах та випікають мінімум за тиждень до свята. Потім залишають чекати Різдва. За цей час випічка приймає потрібну м’яку текстуру. У сучасному темпі життя не завжди є можливість щось зробити заздалегідь. Якщо ви трішки не розрахували з часом і вам штолен потрібен “на сьогодні”, скористайтеся нашим спрощеним рецептом, щоб було менше мороки й ви могли швидше насолодитися смаком та налаштуватися на святковий настрій", – пише Клопотенко.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
Для сиропу:
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
Крок 1. Дістаньте з холодильника вершкове масло заздалегідь, щоб воно стало кімнатної температури. Перетріть через дрібне сито кисломолочний сир. В миску викладіть цукати, родзинки та в’ялену вишню. Залийте коньяком чи ромом та дайте настоятися 20 хвилин. Потім увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Перебийте смажений мигдаль до борошна у блендері чи кавомолці.
Крок 2. Зробіть тісто. В мисці змішайте борошно, цукор, цукрову пудру, мелений кардамон, розпушувач та ванільний цукор. Перемішайте ложкою. Додайте яйце, кисломолочний сир, розм’якшене вершкове масло та сік половини апельсина.
Крок 3. Злийте з цукатів зайву рідину і додайте їх до тіста. Добре вимісіть його, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
Крок 4. Натріть цедру з одного апельсина та додайте в тісто цедру одного апельсина.
Крок 5. Сформуйте штолен у формі довгастої хлібини та викладіть на деко, застелене пергаментом. Випікайте 40-45 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 6. Поки штолен випікається, приготуйте сироп. Змішайте в сотейнику цукрову пудру та воду, додайте 3 зірочки бодяну та варіть сироп на мінімальному вогні 10 хвилин. Потім зніміть з вогню та дайте охолонути. Дістаньте з духовки готовий штолен, залиште охолоджуватися, а вже потім просочіть його сиропом – полийте ложкою чи щедро змастіть кулінарним пензликом. Посипте штолен цукровою пудрою та за бажанням цедрою апельсина.
Нагадаємо, ми писали рецепти оригінальних салатів на Новий рік.
Також читайте рецепт чізбургера, як у McDonald's, від Клопотенка.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.