У кожного бувають моменти, коли ніби все добре, але всередині все одно звучить питання “чому?”. Це не драма, це просто історія життя. Ми всі ставимо собі питання, на які немає правильних відповідей.
Штолен – традиційна німецька випічка на Різдво
Штолен або різдвяний кекс – традиційна різдвяна німецька випічка. В останні роки вона стала популярна і в Україні. Ароматна, насичена сухофруктами та прянощами різдвяна випічка будь-кому створить святковий настрій та змусить повірити у дива. Відомий шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився своїм рецептом штолена – без дріжджів.
"У класичному рецепті тісто роблять на дріжджах та випікають мінімум за тиждень до свята. Потім залишають чекати Різдва. За цей час випічка приймає потрібну м’яку текстуру. У сучасному темпі життя не завжди є можливість щось зробити заздалегідь. Якщо ви трішки не розрахували з часом і вам штолен потрібен “на сьогодні”, скористайтеся нашим спрощеним рецептом, щоб було менше мороки й ви могли швидше насолодитися смаком та налаштуватися на святковий настрій", – пише Клопотенко.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
Для сиропу:
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
Крок 1. Дістаньте з холодильника вершкове масло заздалегідь, щоб воно стало кімнатної температури. Перетріть через дрібне сито кисломолочний сир. В миску викладіть цукати, родзинки та в’ялену вишню. Залийте коньяком чи ромом та дайте настоятися 20 хвилин. Потім увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Перебийте смажений мигдаль до борошна у блендері чи кавомолці.
Крок 2. Зробіть тісто. В мисці змішайте борошно, цукор, цукрову пудру, мелений кардамон, розпушувач та ванільний цукор. Перемішайте ложкою. Додайте яйце, кисломолочний сир, розм’якшене вершкове масло та сік половини апельсина.
Крок 3. Злийте з цукатів зайву рідину і додайте їх до тіста. Добре вимісіть його, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
Крок 4. Натріть цедру з одного апельсина та додайте в тісто цедру одного апельсина.
Крок 5. Сформуйте штолен у формі довгастої хлібини та викладіть на деко, застелене пергаментом. Випікайте 40-45 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 6. Поки штолен випікається, приготуйте сироп. Змішайте в сотейнику цукрову пудру та воду, додайте 3 зірочки бодяну та варіть сироп на мінімальному вогні 10 хвилин. Потім зніміть з вогню та дайте охолонути. Дістаньте з духовки готовий штолен, залиште охолоджуватися, а вже потім просочіть його сиропом – полийте ложкою чи щедро змастіть кулінарним пензликом. Посипте штолен цукровою пудрою та за бажанням цедрою апельсина.
Нагадаємо, ми писали рецепти оригінальних салатів на Новий рік.
Також читайте рецепт чізбургера, як у McDonald's, від Клопотенка.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.