Як приготувати крабові кульки на новорічний стіл

Читать на русском

Готувати це просто!

Читать на русском
Як приготувати крабові кульки на новорічний стіл

Готувати це просто!

Кульки з крабових паличок з різною начинкою виходять дуже смачними. Така закуска швидко зникне зі столу, при цьому на її приготування  у вас піде небагато часу. 

Інформатор продовжує рубрику, у якій ділиться з читачами цікавими рецептами. Отже, записуйте наші рецепти!

 

Гарячі крабові кульки 

 

Як приготувати крабові кульки на новорічний стіл 1

Інгредієнти:

  • 200 г крабових паличок,
  • 5 шт. яєць, 
  • 2 ст. ложки майонезу,
  • 100 г сиру 
  • сіль за смаком
  • 50 г панірувальних сухарів

Рецепт. Спочатку варимо яйця, чистимо, дрібно нарізаємо. Крабове м'ясо дрібно нарізати. Сир натерти на середній тертці. Змішати яйця, м'ясо, сир. Посолити та перемішати. Додати майонез. Так, щоб із суміші виходили кульки - і вони не розвалювалися. В одну тарілку насипати сухарі, в іншу -  розбити 1 сире яйце. Формуємо кульки. Обмочуємо спочатку в яйце, потім у сухарі. І ще раз. У сковороду наливаємо шар олії, щоб наші кульки смажилися як у фритюрі. Нагріваємо масло, акуратно кидаємо кульки і обсмажуємо їх з усіх боків.

 

Крабові кульки з яйцем та сиром

 

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 г,
  • Сир плавлений вершковий – 100 г,
  • Яйця – 2 шт.,
  • Майонез – 50 г,
  • Часник – 1 зубчик,
  • Сіль – за смаком,
  • Перець чорний мелений – за смаком,
  • Листя салату (за бажанням) – для прикрашання.

Спосіб приготування. Яйця варимо круто (10 хвилин після закипання), крабові палички трохи розвертаємо та відриваємо або відрізаємо червону частину. Білу частину крабових паличок нарізаємо дрібними кубиками. А червону частину натираємо на дрібній тертці. Плавлений сир розминаємо виделкою.

Часник очищуємо та пропускаємо через прес. Очищуємо яйця та пропускаємо через дрібну тертку. У мисці змішуємо яйця, плавлений сир, білу частину крабових паличок та часник. Солимо, перчимо і додаємо майонез. Вологими руками формуємо 8-10 кульок. Обвалюємо кожну кульку у червоній крабовій стружці. Відправляємо до холодильника на 30-40 хвилин. Закусочні кульки викладаємо на тарілку з листям салату та подаємо.

Сирні кульки з різною начинкою

 

Як приготувати крабові кульки на новорічний стіл 2

Інгредієнти 

  • 250 г твердого або плавленого сиру;
  • 5 варених яєць;
  • майонез;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 200 г заморожених крабових паличок;
  • 1 свіжий огірок;
  • 200 г слабосоленої червоної риби;
  • світлий кунжут;
  • суміш кунжуту білого та чорного кольорів;
  • сира морква;
  • четвертинки волоських горіхів;
  • пучок зеленої цибулі;
  • зелень (кріп);
  • в'ялені помідори;
  • маслини без кісточки;
  • мелений солодкий червоний перець;
  • лаваш.

Рецепти. Для початку потрібно підготувати начинку: натерти на дрібній тертці твердий сир та яйця. Часник пропускаємо через прес. Солимо, перчимо розбавляємо майонезом та перемішуємо. Сирно-часникову масу розділяємо на 5 частин. У першу тарілочку висипаємо 2/3 частини натертих крабових паличок і додаємо ложку майонезу. Все ретельно перемішуємо (крабові палички, що залишилися, залишаємо для панірування). Вологими руками формуємо кульки. Очищаємо огірок від шкірки, шинкуємо його на невеликі кубики і додаємо до сирної маси. Потім нарізаємо невеликими кубиками червону рибу. Аналогічно формуємо сирні кульки, а в середину ховаємо маленький шматочок солоної рибки. Готові кульки паніруємо окремо у кожному з видів кунжуту.

Сиру моркву потрібно натерти на тертці та змішати із сиром. Такі кульки начиняємо четвертинкою волоського горіха. Для прикраси використовуємо попередньо підсмажені та перемелені горіхи. Потім до сиру з яйцями додаємо дуже дрібно нарізану рибу, зелену цибулю та половину ложки майонезу. Для прикрашання використовуємо зелень. Для приготування п'ятого варіанта святкової закуски: до основи додаємо подрібнені в'ялені помідори. У середину кожної кульки ховаємо маслинку і паніруємо у паприці. Нарізаємо лаваш на квадратики та підсушуємо їх на сковороді. Виходять хрумкі чіпси для святкового сервірування сирних кульок у паніровці.

Запечені крабові кульки

Інгредієнти. 

  • 7 шт. крабових паличок
  • 1/2 частина червоного болгарського перцю
  • 1 скибочка білого хліба
  • 2 пір'їна зеленої цибулі
  • 2 ст.л. рубаної петрушки
  • 2 ст. майонезу
  • 1/2 ч.л. гірчиці
  • 1 сире яйце
  • сир 50-70г
  • сіль, перець

Спосіб приготування. Дрібно нарізаємо крабові палички та перець, сир натираємо на дрібній тертці, додаємо розкрошений хліб, подрібнену цибулю, петрушку. Вмішуємо яйце, гірчицю та майонез, сіль та перець. Формуємо кульки, викладаємо на лист і запікаємо хвилин 20 при середній температурі.

Подавати таку закуску на святковий стіл можна в холодному та гарячому вигляді. Смачного!

 

Як приготувати крабові кульки на новорічний стіл 3

Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки. Ми також розповідали, як приготувати сирний крем-суп на вершковій основі та домашнє хачапурі з сиром сулугуні. Дивіться добірку рецептів про те, як незвично приготувати курку .

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Слідкуйте за новинами онлайн прямо в месенджері на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут

Заголовне фото: з відкритих джерел

 

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.