Як приготувати домашнє хачапурі з сиром сулугуні?
Найчастіше готують хачапурі з сиром, але готують їх і з яйцем, м'ясом і навіть із квасолею
Найчастіше готують хачапурі з сиром, але готують їх і з яйцем, м'ясом і навіть із квасолею
Найпопулярніший вид грузинської випічки - хачапурі, його можна приготувати в домашніх умовах. Вони виходять м'якими, з тягучою сирною начинкою. Особливо гарні хачапурі у гарячому вигляді.
Інформатор продовжує рубрику, де ділиться з читачами корисними та простими рецептами. Спеціально для тих, хто не любить довго стояти біля плити, але хоче смачно поїсти - пропонуємо вам рецепт хачапурі із сиром сулугуні.
Інгредієнти
- пшеничне борошно - 1 кг;
- вершкове масло - 150 г;
- яйце куряче - 1 шт.;
- молоко - 700 мл;
- сухі дріжджі - 11 г;
- цукор - 1 чайна ложка;
- сир сулугуні - 700 г.
Рецепт
- Розвести дріжджі, додати туди одну ложку цукру та дві ложки молока. З борошна створити вулкан, в середині зробити поглиблення і влити в нього яйце, додати дріжджі, кинути шматочки вершкового масла, додати молоко, що залишилося. Місити тісто доти, доки воно не перестане прилипати до рук. Потім поставити його на три години у тепле місце.
- Для начинки потрібен свіжий сир сулугуні. Його треба натерти на великій тертці.
- Відрізати від шматка тіста 250 грамів і розкотати у вигляді пласта круглої форми. Товщина тіста після розкочування не має перевищувати 0,5 см. У центр викласти начинку. Зібрати краї пласта до центру і ретельно защипати (начинка повинна опинитися в середині). Перевернути виріб защипаним швом вниз та досить тонко розкачати качалкою. В середині зробити невеликий отвір: необхідно дати повітрю вийти, щоб хачапурі не роздувалося під час смаження.
- Змастити хачапурі жовтком та сметаною. Зверху посипати тертим сиром і поставити запікатися в духовку за температури 210 градусів на 6-7 хвилин.
- Після того як хачапурі готові, їх необхідно змастити з обох боків вершковим маслом. Коли хачапурі вберуть олію, їх можна подавати на стіл. Прикрасити страву можна зеленню (наприклад, петрушкою).
Раніше Інформатор публікував гарбузова запіканка, як її готують в Італії. Ми також розповідали, як приготувати сирний крем-суп на вершковій основі та цибуляний суп із плавленим сиром .
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .
Заголовне фото: Євген Клопотенко
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.