В Україні подорожчало м'ясо: скільки коштує свинина, яловичина та курятина

За місяць в середньому м'ясо подорожчало на близько 10 гривень, свинина виросла в ціні найбільше

Гривні і м'ясо
Вартість м'яса в Україні змінилася

В Україні зросли ціни на м'ясні продукти. Зокрема, оновились цінники на свинину, яловичину та курятину.

Відповідні дані публікує портал Мінфін. Згідно з даними ресурсу, вартість свинини зросла найбільше.

Зокрема, наприкінці поточного місяця свиняча грудинка виросла в ціні на дві гривні 20 копійок - з 181,65 до 183,86 грн. Водночас свинячий ошийок подорожчав відразу на вісім гривень 14 коп. - з 233,67 гривні до 241,81, а підчеревок із 176,67 грн до 185,96 (на 9 грн. 21 коп.) Ребра за місяць виросли в ціні на 2 гривні й зараз продаються по 179,99 грн.

З яловичини ціни зросли лише на ребра. Середня ціна зараз фіксується на рівні 157,98 гривні за кг порівняно із 152,98 у квітні (ріст на 5 гривень).

Куряче стегно виросло в ціні на 4 гривні 48 коп. - із 107,48 до 111,96 грн. Гомілка здорожчала майже на п'ять гривень і коштує 81,95 грн за кілограм. Філе курки можна купити в середньому за 148,60 грн, що на 6 гривень більше, ніж у квітні.

Яка середня вартість м'яса в Україні в травні за кг:

  • Яловичина гуляш - 234,81 грн.
  • Яловичина ребра - 157,98 грн.
  • Курятина стегно - 111,95 грн.
  • Курятина гомілка - 81,95 грн.
  • Курятина філе - 148,60 грн.
  • Курятина "Наша ряба" стегно - 133,00 грн.
  • Курятина "Наша ряба" гомілка - 97,10 грн.
  • Курятина  "Наша ряба" філе - 174,72 грн.
  • Свинина грудинка - 183,86 грн.
  • Свинина лопатка - 186,04 грн.
  • Свинина ошийок - 240,55 грн
  • Свинина підчеревина - 185,96 грн.
  • Свинина ребра - 179,99 грн.
  • Свинина шашлик - 191,75 грн.

В Україні подорожчало м'ясо: скільки коштує свинина, яловичина та курятина 1

Як змінилася вартість борщу в Україні

Ресурс BRDO оприлюднював дослідження щодо цін на продукти в Україні. Вартість борщового набору змінилася для всіх інгредієнтів. Найбільше це вплинуло на м’ясо. На другому місці за збільшенням цін знаходилися сметана та морква. Проте, деякі овочі подешевшали.

Повідомлялось також, що аграрії прогнозують підвищення цін на овочі в Україні. Крім того, в Національній академії аграрних наук України підрахували, що очікуваний рівень урожайності через суттєву економію на добривах може знизитись на 15-30%.

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв, що перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький прогнозував, що ближче до літа вартість м'яса почне падати. Також ми писали, яке м’ясо краще вибрати для шашлика.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube